For første gang siden 1988 er ikke sportskommentator Kjetil Kroksæter til stede på OL. Han innrømmer at det kribler i fingrene.

Hvordan er det å være på sidelinja under årets OL?

- Jeg hadde egentlig grudd meg til hvordan det skulle bli. Men det har gått mye bedre enn jeg trodde. Jeg kjenner at jeg har sluppet skuldrene helt ned. Når jeg ser hvor utrivelig vær det har vært, er det også helt ålreit.

Hvor mange OL har du vært på som journalist?

- Dette er det første vinter-OL jeg ser på TV siden 1988. Siden da har jeg vært på alle vinter-OL og vinter-VM. Det blir sju vinter-OL.

Nå som du ser OL på TV, hva ser du på?

- Jeg er selektiv og ser ikke på alt. Det blir mest nordiske grener som hopp, langrenn, kombinert, skiskyting, skøyter og alpint. Jeg kunne sett mer, men må gjøre noen valg.

Mange mener at OL aldri skulle vært arrangert i Sør-Korea av geografiske grunner og på grunn av værforholda. Hva mener du om det?

- Jeg synes det er riktig at OL arrangeres i Asia av og til. Men man visste at værforholda er vanskelig i Pyeongchang da det har vært et skiskytter-VM her som ble fullstendig ødelagt av værforholda. Det er også langt fra der folk bor med lite publikum og generelt liten interesse for vintersport. Men Asia må ha OL med ujevne mellomrom, og det kan ikke bare være i Japan.

Hva tenker du om OL som arrangement?

- Konkurransene er utmerket arrangert, men det er stusslig med lite publikum og lite stemning. Det er lite festivitas rundt, og altfor mange konkurranser er preget av vind og vær, noe som preger resultatene i for stor grad.

Hva er det beste OL du har vært på?

- Samaranch sa at Lillehammer var det beste, og det er i alle fall helt i toppen. Der var det stemning, og det klaffet med været. Det var stappfullt og sol over alt. Det er slik vi ønsker å se det.

Hva synes du om den norske TV-dekninga av OL?

- Det vil alltid være slik at vi reagerer når det kommer nye stemmer og kommentatorer. Jeg synes de dekker øvelsene gjennomgående godt. Kritikken går vel mest på studiosendingene på kveldstid.

Kribler det i hodet og fingrene etter å få skrevet noen kommentarer?

- Ja, når det dukker opp kontroversielle saker. Jeg skulle gjerne ha skrevet noe om russerne. Når en har levd så lenge i dette gamet, blir en mer opptatt av politikken rundt, enn av selv konkurransene.

Hva synes du er best med årets vinter-OL

- Koreanerne har bygd opp veldig gode arenaer. Det er godt arrangert til tross for at det er mange konkurranser de ikke har kultur eller peiling på. Det aller beste var at Aksel Lund Svindal tok gull. Han er en veldig flott personlighet og representant for idretten og lagkulturen som viser hvor sterkt de unner hverandre suksess.

Hva leser du for tida?

- Venter på Maja Lundes Blå i posten. Ellers bruker jeg nettet mye til å oppdatere meg.

Hva gjør du i helga?

- Skal på ski. Og så kommer det barnebarn på besøk som tar litt oppmerksomhet.

Hva ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- Jeg synes vi har hatt en fantastisk flott vinter med fine muligheter for å gå på ski. Nå har jeg også hatt mulighet til å gå på ski på dagtid.