Orkanger berget plassen i 2. divisjon med grei margin i fjor og satser på å gjøre det samme kommende sesong. Laget er forholdsvis nytt og ble startet opp for bare syv år siden. Siden den gang har utviklingskurven gått rett opp. OIF stiller nå med to seniorlag for damer (2. og 4. divisjon) og har en meget spennende tropp inn mot en ny sesong i 2. divisjon. Det er tydelig at det satses på kvinnefotball i OIF som for første gang siden oppstarten sender laget på treningsleir i en hel uke til Albir. Fra mandag til søndag denne skal OIF-damene trene hver dag i 25 grader og strålende fotballforhold.

- Dette viser at klubben er villig til å bidra økonomisk for å styrke kvinnefotballen i Orkanger og det er vi selvsagt veldig fornøyd med. Her er det helt strålende forhold og vi gjort en del formasjonstrening som er litt mer utfordrende i ti minusgrader i Idrettsparken, forteller trener Paal Tødaas.

19 spillere er med på treningsleieren i tillegg til støtteapparat.

Viktig sosialt

Suksesstrenerne Tødaas og Bjørn Bakken valgte å ta enda ett år med damene foran årets sesong. Tødaas har vært med fra starten av, mens Bakken kom inn for noen år siden.

I tillegg til flotte treningsforhold blir det også en mye mer sammensveiset gjeng når en reiser på slike treningsleirer.

- Vi har en økt på dagtid i to timer, så har vi enkelte kvelder der vi tar en ekstra økt. På slike turer får du også bygge lag og et bedre lagmiljø. Det sosiale er selvsagt veldig viktig, forteller Tødaas.

Skulle gjerne vært flere

OIF har klart å beholde stammen i laget fra fjorårets sesong, men Tødaas innrømmer at de gjerne skulle vært enda flere spillere i stallen når de har to seniorlag.

- Det var et par spillere som forsvant i militæret i fjor som ikke har kommet tilbake enda. I tillegg har vi kapteinen Jannicke Snildal ute med skade fortsatt, men vi har ikke mistet så mange. 11-eren til 2. divisjonslaget er nokså intakt fra i fjor. Vi skulle gjerne vært flere og vi har noen på blokka som vi føler oss sikre på kommer inn etter hvert, sier Tødaas.

Damelaget har en morgenøkt hver dag og av og til en ekstra økt på kvelden.

Har hentet talent

OIF har fått inn en forsterkning i 15 år gamle Hanne Pedersen fra Meldal. Til tross for sin unge alder er ho en spiller som skal kunne kjempe om en plass på laget til 2. divisjon. Fotballtalentet har trent med guttelag i Meldal i noen år og har vist seg som et av dalførets største talent.

- Hanne er et kjempetalent som vi har stor tro på. Hun går bare i 10. klasse, men du skal ikke se bort ifra at hun kommer til å kjempe om en startplass i 2. divisjon kommende sesong, skryter Tødass.

Vil holde seg

OIF kom på 7. plass i fjorårets sesong og har et mål om å forbedre seg for hver sesong. Tødaas tror at OIF må ta sikte på å berge plassen også i år. Årets 2. divisjonsavdeling ser ut til å bli hakket sterkere enn i fjor.

- Hovedmålet vårt er å fortsette i 2. divisjon. Det ser ut til å bli en sterkere avdeling i år når KIL/Hemne kommer ned og Fortuna ikke klarte å rykke opp. Samtidig kommer Nardo opp fra 3. divisjon og har tradisjonelt hatt et godt lag. Det er nok ganske sannsynlig at vi må kjempe for å holde oss i 2. divisjon, sier Tødaas om den kommende sesongen.

PS! OIF spilte tirsdag kveld en treningskamp mot 2. divisjonslaget Bossmo & Ytteren IL fra Nord-Norge. Det endte med en fortjent 2-0-seieren mot forholdsvis god motstand. OIF har spilt en treningskamp tidligere denne vinteren og det endte 2-2 mot Surnadal.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255