Ivar Sånna startet i løp fredag 13. mai og var «dritt dårlig» i følge trener Jomar Blekkan.

Ivar Sånna har vært til ulike undersøkelser i lang tid, for å prøve å finne ut om hva som feiler hesten. I går, torsdag 19. mai, ble Ivar Sånna testet på tredemølle. Hesten ble testet på tredemølle i 15 fart, etter ca. 1600 meter kollapset hesten nærmest totalt og testen måtte avsluttes. Ivar Sånna ble umiddelbart undersøkt på Bjerke Dyrehospital og det ble påvist en klaff/polypp som datt ned i halsen på hesten. Denne ble operert bort og Ivar Sånna er startklar om tre uker dersom alt går riktig veien fremover.

Daglig leder og sportssjef på Leangen, Robert Jakobsen, er glad for at man nå forhåpentligvis har funnet årsaken til at Ivar Sånna har underprestert siden han kom i trøndersk eie.

– For trøndersk travsport ville det være en gedigen opptur om man nå har funnet ut av problemet og at Ivar Sånna kommer tilbake som den internasjonale stjernen han er. Vi krysser fingrene for at Ivar Sånna, Jomar Blekkan og eier Kolbjørn Selmer skal komme tilbake med brask og bram i løpet av meget overskuelig fremtid, sier Robertsen i ei pressemelding.