Det var for drøyt to uker siden at Jo Svinsås fikk vite at han hadde nådd sesongens store mål, han var nemlig tatt ut til Junior-VM i USA. Det etter meget gode resultater gjennom hele sesongen og etter det siste norgescuprennet på Nes var det vanskelig å komme utenom rindalingen som ble nummer to på sprinten og nummer fire på 15 kilometer klassisk, samt 10. plass på ti kilometer skøyting. Dagen etter ble han tatt ut til junior-VM og fikk beskjed at han skulle gå sprinten, som var første øvelse under junior-VM.

Ville kjempe om medalje

Jo Svinsås og det norske landslaget reiste til Park City som ligger på 1800 meters høyde for å venne seg til luften der. Mandag kveld norsk tid var det duket for første langrennsøvelse som var sprint. Før junior-VM uttalte Jo Svinsås at når han først var der, så var målet å kjempe om medalje, men han var usikker på nivået til de andre nasjonene.

6. plass

Allerede i prologen viste Jo Svinsås at han absolutt hadde noe i VM å gjøre da han gikk inn til en sterk 7. plass. I kvartfinalen hadde rindalingen få problemer med å ta seg videre og vant heatet sitt greit. I semifinalen ble det langt jevnere og Jo Svinsås tok seg til slutt videre på tid etter å ha endt på 4. plass. I finalen fikk Jo det litt tyngre og var ikke med helt fremme da det skulle kjempes om medaljene. Han kom inn sist i finalen. Tyskeren Janosch Brugger som Jo Svinsås slo i kvartfinalen, stakk av med gullet, mens nordmennene Petter Stakston og Herman Martens Meyer tok henholdsvis sølv og bronse.

Det er liten tvil om at det gror godt med sprintere i Norge. Alle fire nordmennene tok seg til finalen.

NB! ST kom ikke i kontakt med Jo Svinsås tirsdag, men vi vil komme tilbake med en sak hvor han får fortelle om opplevelsen av å delta i junior-VM.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255