Mandag 17. april er det duket for serieåpning i 3. divisjon, nå også kjent som Norsk-Tipping-Ligaen. Orkla var i fjor det eneste laget fra distriktet som klarte å kvalifisere seg for den regionale serien. Nivået i årets 3. divisjon blir langt høyere i år enn i fjor, ettersom det bare er de beste 3. divisjonslagene fra i fjor, samt lagene som rykket ned fra 2. divisjon som er med i serien.

Orkla sesongåpner mot Kolstad på hjemmebane mandag. Kolstad vant 3. divisjonsavdelingen som Orkla var i fjor så det blir med andre ord ikke noen enkel start på sesongen for Røens mannskap.

Orkla har hatt en meget solid oppkjøring til årets sesong og gjennomført en rekke treningskamper med imponerende resultatater mot tøff 2. og 3. divisjonsmotstand.

Nyervervelsen Christian Sommerschild har vist seg som en etterlengtet bauta i Orkla-forsvaret i vinter, mens unggutten Henrik Rian har overbevist siden overgangen og tatt steget fra 5. divisjon til 3. divisjon på en imponerende måte.

Orkla har mistet et par spillere frem mot årets sesong, men som vanlig ser det ut til at det gror meget godt i de aldersbestemte klassene i klubben og nye spillere vil nok ta steget også denne sesongen.