Friidrettsavdelinga i Kyrksæterøra IL arrangerer søndag Klempheia rundt for 40.gang. Arrangementet har vært klubbens største arrangement i veldig mange år.

- Selv om deltakelsen ikke er helt på nivå med glanstiden, så er det fortsatt godt over 100 som tar turen hvert år. På jubileumsutgaven har vi trua på ny massemønstring, sier Ole Arnold Sødal fra KILs friidrettsavdeling.

Turen rundt Klempheia går som før. Trimklasse 10 kilometer, konkurranse 10/12 kilometer. Det vil si at trimmere samt konkurranse under 16 år slipper unna med 10 km, mens øvrige må løpe den ekstra sløyfa rundt skisenteret. Samme trase som alle år. Ei variert og utfordrende løype på grusvei, sti, myr, fjell og traktorvei. Start og mål ved skihytta.

Konkurranseklassen har stort sett vært fylt med lokal deltakelse. Siste års suverene vinner Joakim Sødal er imidlertid opptatt med NM friidrett i helga, og dermed kan de bli tøffere kamp om seieren i årets utgave. Kanskje kan utabygdes løpere blande seg inn i kampen?

To personer har vært med alle årene til nå. Det er Odd Spjøtvold og Karsten Valstrand. 40 år på rad er en imponerende prestasjon. Med tanke på dagens tidsklemme, så er det nesten utenkelig at det skal klaffe hver eneste gang. Duoen skal selvfølgelig hedres.

I anledning jubileet blir det satt opp en del ekstra flotte uttrekkspremier, i tillegg til det tradisjonsrike Klempheiatrollet. I tillegg serveres det grillmat og kaffe/kaker inkludert i startkontingenten.

- Klempheia rundt bærer preg av å være et tradisjonsarrangement. Mange legger opp til en sosial familietur. Nye fjes er ofte barn/barnebarn til de som «alltid» har vært med. Har man vært med en gang så blir man med igjen og igjen. Det er selvfølgelig artig, sier Sødal.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255