For å rekruttere skiskytterskole, kjører Orkdal IL i gang med en ny runde med skiskytterskole. Laget er avhengig av rekrutteringen skiskytterskolen bidrar med.

- Vi håper å rekruttere nye skiskyttere, som vi er avhengige av for å holde hjulene i gang. De siste årene har vi i snitt rekruttert fem-seks nye skiskyttere etter skolen, sier Jon Birger Fagerli, som er primus motor sammen med Morten Slupphaug.

Skiskytterskolen er åpen for barn fra åtte år, og er et populært tilbud.

- Noen fortsetter, mens noen få finner ut at det ikke er noe for dem. Noen er mer nysgjerrig på skytebiten enn langrenn, og de prøver vi da eventuelt å henvise til Orkdal skytterlag, om de ikke ønsker å være med videre, sier Fagerli.

Skiskytterskolen starter med en halvtime med informasjon om våpenbruk, og deretter om sporten skiskyting.

- Det er strenge sikkerhetsregler på skytebanen, det er en viktig bit. Etter den infoen, så går vi ned på skytebanen og prøver å skyte litt.

De som har fått lysten på sporten etter den første kvelden, får tilbud om å bli med på nybegynnertrening, som er en videreføring av skiskytterskolen.

- Den første vinteren betegner vi som skiskytterskole. Da er det en kombinasjon av løping og skyting, og kanskje bruk av rulleski. Vi tilbyr utlån av det også, selv om det kanskje er litt tidlig for åtteåringer. Men de som vil prøve, de får prøve, sier Fagerli.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Jon Birger Fagerli sier at skiskytterskolen er viktig for rekrutteringen til sporten.