Glad Hall T, som eies av orkdalingen Terje Rostad og Terje Stålelsen, framsto som årgangseneren blant de treårige hoppene i fjor. Hun vant hoppekriteriet og Norsk Oaks i møte med de andre topphoppene i Norge, men ikke minst viste hun muskler da hun banket hingstene i Tamin Sandys æresløp på Leangen.

Favoritt

I år har det gått litt tråere, men i kvalifiseringa til hoppederby viste hun gode, gamle takter da hun vant på enkelt vis.

I dag er det eksamen med finale, og orkdalshoppa som trenes av Bjørn Garberg, er blant de heteste favorittene til å stikke av med seieren og den halve millionen som venter vinneren.

Orkdal på kartet

Orkdal er virkelig blitt satt på kartet på Bjerke denne helga. Hele fire orkdalinger er kvalifisert i de åtte årgangsfinalene som kjøres i dag.

Tar man i tillegg med at BB Peter N (i derbyfinalen for kaldblods, red.anm) er oppdrettet i Orkdal og født i Skaun, mens Tante Ragnhild (blant favorittene i hoppekriteriet, red.anm.) er kav orkdaling, men eid av TV 2- reporteren Morten Langli, så teller orkdalslaget hele seks hester.

Nergård og Steinshaug

Den ene er Jon Nergårds Jærvsørappen, som er favoritt til å vinne kaldblodskriteriet, hvor 500 000 kroner venter vinneren. En annen er Torkil Steinshaugs Shocking Icon, som skal kjempe om en million kroner i varmblodsderby.

Ellers skal KLM Sweetwater og Gjølmes Bird kjempe om store penger sammen med Glad Hall T i hoppederby.