Boka, som tar for seg utviklinga i Rosenborg etter at Nils Arne Eggen gikk av som hovedtrener i 2002, førte til store presseoppslag da den ble lansert i slutten av august. Den har siden vært gjenstand for mange diskusjoner både i media og blant fotballinteresserte i hele Norge.

Onsdag 1. oktober arrangerer kulturkontoret i Rindal et bokmøte, der rindalingen Birger Løfaldli tar turen til heimbygda og Rindalshuset for å fortelle om arbeidet bak boka.

Intervju og signering

Løfaldli, som til daglig jobber som sportsjournalist i Adresseavisen, brukte to år på arbeidet med boka, som har høstet gode kritikker.

– Jeg har venta lenge på at denne boka skulle komme, uavhengig av hvem som skulle skrive den. Jeg synes det er bra å se alt i en sammenheng, og ser behovet for å samle trådene. I tillegg til at det er ei god historie, er den tenkt som et konstruktivt innspill i debatten om den prosessen som foregår i Rosenborg for tida, sa han til ST i forbindelse med boklanseringa.

Bokmøtet vil bli gjennomført som en samtale mellom forfatteren og journalisten Birger Løfaldli og Oddbjørn Heggem, rundt tema som arbeidet med boka, Rosenborg i dag og framover, og om jobben som sportsjournalist i Adresseavisen.

Signering og boksalg står også på programmet.

Birger Løfaldli forteller om boka «i skyggen av Eggen» i Rindalshuset onsdag kveld. Pressefoto