Espen Jacobsen kommer fra Orkanger og hopper for Orkdal IL. Espen begynte med hopping som 4-åring og har som mål og komme med på det norske landslaget etter hvert.

Med i Trønderhopp

Denne sommeren ble han utøver hos Trønderhopp som tar inn de beste hopperne i Trøndelag. 16-åringen har flyttet til Trondheim for å gå på toppidrett hopp, på Heimdal videregående skole. Der bor han på hybel/internat i Granåsen, i regi av Trønderhopp, for å få best mulig utbytte av utdanning, trening og hvile.

Han har tidligere med på to «Morgendagens helter» samlinger, med Tom Hilde og Statoil. Dette skjedde i 2012 og 2013. De velger ut antall utøvere som trener veldig mye og som viser gode holdninger og gode resultater.

Gode resultater

Før han kom inn i Trønderhopp hoppet han i RC (Rekrutt Cup). Der har du tre klasser RC-C, RC-B og RC-A. Han hoppet de siste sesongene i RC-A. Denne klassen har lavere fart enn de andre klassene. Dette krever, at du må hoppe mye bedre for å være i toppen.

I år deltar Espen i Norgescupen. For og bli tatt ut til renn, må man gjøre det veldig bra, da det er mange som driver med hopping, men det er ikke så mange som får være med på de ulike rennene.

Mål om ungdoms-OL

Jacobsen hoppet under FIS-Cup på Notodden 11. desember. FIS-cupen er steget før kontinentalcupen. Om en tar poeng i FIS-cupen kan en etter hvert delta i den cupen og om en får poeng i kontinentalcupen kan en hoppe verdenscup etter hvert.

Espen største mål nå er å bli tatt ut til ungdoms-OL, som arrangeres på Lillehammer i 2016.