Det har vært stor aktivitet i skimiljøet i Skaun denne vinteren, både i langrenn og skiskyting. Buvikåsen og Ramsjøbu er sentrale anlegg for skiaktiviteten, enten man er turgåer eller aktiv utøver. Her har det gjennom hele vinteren vært stor aktivitet blant barn og ungdom, med skileik og trening, og med mange deltakere på startstreken i poengrennene. Det har vært stor innsats, skiglede - og saft og vafler attåt.

Sponsor

– Mange frivillig bidrar for å få dette til, med oppkjøring av løyper, som trenere og ledere, og med sosiale aktiviteter, forteller Rune Heen fra Sparebank 1 SMN, som bidrar med støtte til skiaktiviteten.

Det var også banken som denne uka inviterte til en motivasjonskveld på Toppidrettssenteret i Granåsen, som en ekstra motivasjon på slutten av sesongen. 30 utøvere og 20 ledere og trener stilte.

– Vi stilte med tidligere landslagssjef Svein Tore Samdal og landslagsløper Eldar Rønning, og deltakerne fikk ei flott reise gjennom de erfaringene de hadde gjort seg fra tidlige barneår og fram til i dag, sier Heen.

Skitrening

Han forteller at det ble snakket mye om allsidighet i treningen, og at det er viktig å ha glede med det man holder på med.

– Langrenn er en individuell idrett, men alle utøvere, uansett nivå, er avhengige av andre på laget for å utvikle seg videre som idrettsutøvere var budskapet.

Etter foredraget var utøverne ute i løypene i Granåsen, og hadde skitrening med trenere fra Byåsen IL. Og fikk selvfølgelig også instruksjon av Eldar Rønning. Mange av de ivrige utøverne «hang seg på» Eldar i løypene, og fikk med seg mange ideer og tips om hvordan man kan bli en bedre langrennsløper.