Det var ikke bare i Østersund det ble kjørt om heder og ære sist helg. Biri kjørte løp både fredag og lørdag, med NM for varmblodshopper som ett av flere høydepunkter på menyen lørdag.

Dyktig hemnværing

Hemnværingen Reinhard Lund har flere ganger opplevd suksess med «avdanka» topptravere som han har kjøpt på tampen av karrieren. Millionæren Sean Trot var en av dem, en hest som tjente gode penger etter at han havnet i hendene på Lund som 10-åringen.

I januar kjøpte Lund en annen 10-åring som han ville forsøke å «riste liv i», nemlig Riccione Ås. Fredag startet hesten i Biri All Round, som består av ett travritt og ett sulkyløp. I sulkyløpet klinket Riccione Ås til med et fantomløp til andrepremie, hvor han blant annet slo Hamre-traveren Hitchcock, som har tjent 2,5 millioner kroner i karrieren. Riccione Ås fikk 20 000 kroner for innsatsen og travet på den sterke kilometertida 1.12,3 – ett tidel fra sin egen rekord.

To løp senere sendte Lund ut Pine Piner som han kjøpte i vår. Pine Piner hadde lite å vise til før han ble hemnværing, men klinket til med to strake seirer da han debuterte for Lund. På Biri fredag ble det en sterk andrepremie verdt 9000 koner på kilometertida 1.14,6.

Solid Prins Tom

Lørdag var det duket for V75 med blant annet NM for hopper på programmet. Stevnet ble imidlertid innledet med et løp for kaldblodshester med grunnlag inntil 425 000 kroner. Prins Tom, som eies og trenes av far og datter Tom Eirik og Tone Krokdal, var fram til comebacket i mai borte fra løpsbanen i 13 måneder etter en alvorlig gaffelbåndskade. Fredag tok hesten en overlegen seier etter glitrende kusking av Edvard Krisiansen. På fire løp etter comebacket har hesten nå tatt to seirer og to andreplasser.

Glad bronse-vinner

Terje Rostads Glad Hall T var utvilsomt blant landets beste hopper både som tre- og fireåring. Som treåring vant hun det meste som var å vinne. Fredag sto NM for eldre hopper for døra. Kusk og trener Bjørn Garberg valgte å kjøre fram til tet da startrushet hadde lagt seg, og lenge så det ut som om ekvipasjen skulle ri stormen av. Men på de siste metrene måtte hun slippe to hester forbi seg, men tredjeplass verdt 75 000 kroner i NM er utrolig sterkt. Dermed har hoppa tjent hele 100 000 kroner på to løp de siste tre ukene.

Resultater Biri fredag:

9. løp: 2) Riccione Ås 1.12,3

10. løp: 4) Sally CN 1.16,0

11. løp: 2) Pine Piner 1.14,6

Resultater Biri lørdag:

1. løp: 1) Prins Tom 1.25,6

10. løp: 3) Glad Hall T 1.13,3