Orkangers damelag rykket opp til 2.divisjon. Nå er de i ferd med å styrke spillerstallen. Det kan «robbe» rivalen for spillere.

– Vi forhører oss om spillere i flere naboklubber, blant annet Meldal, Leik, Hitra og KIL/Hemne, i tillegg til Orkla, forteller Odd Ivar Sletvold, sportslig leder for damer junior og senior i Orkanger IF.

I forrige uke sendte OIF en henvendelse på ti navngitte Orkla-spillere. Bakgrunnen er at Orkanger ser på disse som potensielle OIF-spillere neste sesong.

– Forespørselen var gjort helt korrekt og veldig ryddig. Men det er klart at det var litt spesielt når det var snakk om så mange spillere, og at den yngste kun er 15 år, sier Erlend Ysland, sportslig leder for junior og senior for både damer og herrer i Orkla FK.

Med andre ord: OIF har fulgt Norges fotballforbunds (NFF) retningslinjer til punkt og prikke. Etter en slik varsling til spillernes moderklubb, skal det gå minst åtte dager før OIF kan ta direkte kontakt med spillerne de ønsker. Dette for at moderklubben først skal få en mulighet til å snakke med egne spillere før en eventuell overgang.

– Jeg vil presisere at vi ikke ønsker en overgang på så mange som ti spillere. Men vi ønsker å snakke med dem, for å høre hva spillerne selv tenker og ønsker. Vi rykket opp og er det beste damelaget i distriktet nå. Da er det helt naturlig å samle de beste spillerne her, sier Sletvold.

– Jeg hadde en fin samtale med Odd Ivar (Sletvold) om dette. Det er naturlig at en klubb på et høyere nivå forhører seg om våre spillere. Det er et kvalitetstegn for oss, sier Ysland.

– Men er du ikke redd for at Orklas damelag blir «robbet» for spillere?

– Jeg håper det ikke skjer. Vi må snakke med spillerne våre og gi dem et så godt tilbud at de blir i Orkla.

– Frykter du at dere ikke klarer å stable et damelag på beina i 3.divisjon neste sesong?

– Jeg har liten tro på det, sier Ysland.

Han understreker at Orkla fortsatt har ambisjon om å bli det beste damelaget i distriktet, akkurat som de er på herresida (3.div.).

– Orkla skal ha et tilbud som er interessant for ambisiøse jente- og damespillere. Men Orkanger er «lokomotivet» på damesida akkurat nå, og vi ønsker dem lykke til, sier Ysland.

Denne sesongens dametrener i Orkla, Jimmy Wikell, gir seg nå. Foreløpig har klubben det ikke klart hvem som overtar.

– Vi jobber med å sette sammen et team. Vi har mange navn på blokka, og vi jobber med saken, sier Ysland.

Orkanger-trener Bjørn Bakken er fortsatt usikker på om han går på som hovedtrener i 2.divisjon.

– Jeg vil ta en avgjørelse i løpet av denne uka. Den forestående praten med spillerne og støtteapparatet påvirker avgjørelsen min, sier Bakken.