Så i dag byr vi på en vintersalat sammen med en skikkelig saftig nakkekotelett.

Vintersalaten består av skipperns favoritt - spinat, nøtter og sydhavssmaker som kanel og kajennepepper. Dette er smaker som varmer og egner seg god sammen med et saftig fettmarmorert kjøttstykke. Jeg har valgt å bruke nakkekotelett av svin, men man kan også bruke entrecôte av store om man ønsker dette.

Til fire personer

Ca 600 g med nakkekotelett av svin

Olje til steking

Salt og nykvernet pepper

Tørk kjøttstykkene på et kjøkkenpapir og krydre dem med salt og pepper. La kjøttet ligge 15-20 minutter ute i romtemperatur før det stekes. Dette gir et mye bedre stekeresultat.

Stek i middels varm panne i olje, 3-4 minutter på hver side, til de er gjennomstekt, men ikke tørr. Svinekjøtt bør og skal ikke være rosa.

Vintersalat

200 g fersk spinat

60 g ruccola

100 g tørkede tranebær

200 g fetaost

200 g valnøtter og hasselnøtter

1 dl sirup, eller honning

¼ ts malt kanel

½ ts kajennepepper

¼ ts malt koriander

½ ts salt

Stek nøtter og krydder i en tørr panne, ha dette i en egnet bolle, og vend inn sirup, vasket spinat, salat og fetaost.

Dressing

1/2 dl balsamicoeddik

2 ts dijonsennep

½ dl olivenolje

Salt og nykvernet pepper

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Vend ca 1/3 av dressingen over salaten og servere resten ved siden av.