Så i dag byr vi på en vintersalat sammen med en skikkelig saftig nakkekotelett.
Vintersalaten består av skipperns favoritt - spinat, nøtter og sydhavssmaker som kanel og kajennepepper. Dette er smaker som varmer og egner seg god sammen med et saftig fettmarmorert kjøttstykke. Jeg har valgt å bruke nakkekotelett av svin, men man kan også bruke entrecôte av store om man ønsker dette.
Til fire personer
Ca 600 g med nakkekotelett av svin
Olje til steking
Salt og nykvernet pepper
Tørk kjøttstykkene på et kjøkkenpapir og krydre dem med salt og pepper. La kjøttet ligge 15-20 minutter ute i romtemperatur før det stekes. Dette gir et mye bedre stekeresultat.
Stek i middels varm panne i olje, 3-4 minutter på hver side, til de er gjennomstekt, men ikke tørr. Svinekjøtt bør og skal ikke være rosa.
Vintersalat
200 g fersk spinat
60 g ruccola
100 g tørkede tranebær
200 g fetaost
200 g valnøtter og hasselnøtter
1 dl sirup, eller honning
¼ ts malt kanel
½ ts kajennepepper
¼ ts malt koriander
½ ts salt
Stek nøtter og krydder i en tørr panne, ha dette i en egnet bolle, og vend inn sirup, vasket spinat, salat og fetaost.
Dressing
1/2 dl balsamicoeddik
2 ts dijonsennep
½ dl olivenolje
Salt og nykvernet pepper
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Vend ca 1/3 av dressingen over salaten og servere resten ved siden av.