Ovnsstekt dessertpannekake

Pannekaker er for mange en favoritt til middag …

Øystein Kvåle. 

Kjøkkenkroken

… men nå er det på tide med pannekaker som dessert, òg.

I dag blir det en dessertvariant av pannekake som er bakt i ovn, og som har høstens bær til.


Til ca. fire personer, trenger du:

3 egg

2 dl melk

2 ts sukker

2 ts vaniljesukker

½ ts salt

2 ss smør


Slik gjør du det:

Sett ovnen på 230 grader varmluft.

Blant alt til en homogen pannekakerøre

La røra svelle i ca. 10–15 minutt.

Ta en ildfast form eller stekepanne som tåler å stå i stekeovn, og ha i 2 ss smør. Sett den i ovnen.

La stå til panna / formen er god og gjennomvarm, og smører har smeltet og har blitt gyllent.

Ta ut panna og tilsett røra, ca. 1 cm dypt til bunnen.

Stek i ovnen i 10–15 minutt, til den har hevet godt og begynner å bli brun i kantene.


Marinerte bær:

1 dl vann

1 ss honning

3 ss akevitt

Bær

Kok opp, la trekke i 3–4 minutt.

Tilsett ønsket bærtype, og la trekke i 10 minutt.

Server pannekaka med bær, og gjerne en klatt krem, rømme, eller iskrem.