… men nå er det på tide med pannekaker som dessert, òg.
I dag blir det en dessertvariant av pannekake som er bakt i ovn, og som har høstens bær til.
Til ca. fire personer, trenger du:
3 egg
2 dl melk
2 ts sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 ss smør
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 230 grader varmluft.
Blant alt til en homogen pannekakerøre
La røra svelle i ca. 10–15 minutt.
Ta en ildfast form eller stekepanne som tåler å stå i stekeovn, og ha i 2 ss smør. Sett den i ovnen.
La stå til panna / formen er god og gjennomvarm, og smører har smeltet og har blitt gyllent.
Ta ut panna og tilsett røra, ca. 1 cm dypt til bunnen.
Stek i ovnen i 10–15 minutt, til den har hevet godt og begynner å bli brun i kantene.
Marinerte bær:
1 dl vann
1 ss honning
3 ss akevitt
Bær
Kok opp, la trekke i 3–4 minutt.
Tilsett ønsket bærtype, og la trekke i 10 minutt.
Server pannekaka med bær, og gjerne en klatt krem, rømme, eller iskrem.