Det passer like godt til festlige anledning som nasjonaldagen, enten du skal grille, ha middag hjemme eller ha med mat til noen. Foccaciabrød passer til så å si til alt om det er frokost, lunsj eller middag.

I dag har jeg laget en variant med forskjellig fyll.

Dette trenger du:

1 l hvetemel

1 pk gjær

5 dl lunket vann

½ ts salt

1 ts sukker

2-3 ss olivenolje

Maldonsalt

Fyll til brødet

Brie i tykke skiver og rosmarin

Aromasopp i tykke skiver og vårløk

Løs opp gjæren i litt lunket vann.

Bland mel, vann, gjær, salt og sukker, og elt deigen til en smidig masse. Juster med mel ved behov.

La heve i 15 minutter.

Hell deigen på en bakebrett kledd med bakepapir, og klem den godt ut i kantene.

Legg på fyll, halvparten med Brie og rosmarin, og den andre halvparten med sopp og vårløk.

La deigen heve 15-20 minutter til ca dobbel størrelse.

Hell over olivenolje og litt maldonsalt. Stek på 235°C uten varmluft i 20-25 minutter.