Foccacia til 17. mai

Foccacia er et universalbrød.
Kjøkkenkroken

Det passer like godt til festlige anledning som nasjonaldagen, enten du skal grille, ha middag hjemme eller ha med mat til noen. Foccaciabrød passer til så å si til alt om det er frokost, lunsj eller middag.

I dag har jeg laget en variant med forskjellig fyll.

Dette trenger du:

1 l hvetemel

1 pk gjær

5 dl lunket vann

½ ts salt

1 ts sukker

2-3 ss olivenolje

Maldonsalt

Fyll til brødet

Brie i tykke skiver og rosmarin

Aromasopp i tykke skiver og vårløk

Løs opp gjæren i litt lunket vann.

Bland mel, vann, gjær, salt og sukker, og elt deigen til en smidig masse. Juster med mel ved behov.

La heve i 15 minutter.

Hell deigen på en bakebrett kledd med bakepapir, og klem den godt ut i kantene.

Legg på fyll, halvparten med Brie og rosmarin, og den andre halvparten med sopp og vårløk.

La deigen heve 15-20 minutter til ca dobbel størrelse.

Hell over olivenolje og litt maldonsalt. Stek på 235°C uten varmluft i 20-25 minutter.