Det passer like godt til festlige anledning som nasjonaldagen, enten du skal grille, ha middag hjemme eller ha med mat til noen. Foccaciabrød passer til så å si til alt om det er frokost, lunsj eller middag.
I dag har jeg laget en variant med forskjellig fyll.
Dette trenger du:
1 l hvetemel
1 pk gjær
5 dl lunket vann
½ ts salt
1 ts sukker
2-3 ss olivenolje
Maldonsalt
Fyll til brødet
Brie i tykke skiver og rosmarin
Aromasopp i tykke skiver og vårløk
Løs opp gjæren i litt lunket vann.
Bland mel, vann, gjær, salt og sukker, og elt deigen til en smidig masse. Juster med mel ved behov.
La heve i 15 minutter.
Hell deigen på en bakebrett kledd med bakepapir, og klem den godt ut i kantene.
Legg på fyll, halvparten med Brie og rosmarin, og den andre halvparten med sopp og vårløk.
La deigen heve 15-20 minutter til ca dobbel størrelse.
Hell over olivenolje og litt maldonsalt. Stek på 235°C uten varmluft i 20-25 minutter.