Nå når rabarbraen er helt fersk og har fine, snille fibre, trenger den nesten ikke koking, men utover i sesongen trenger den litt ekstra behandling. I dag har jeg valgt å lage en rabarbrabase som egner seg godt i søte bakverk eller kaker.

Base:

200 g rabarbra i små biter

2 ss honning

2 ss akevitt

Kok sammen under lokk til en marmeladekonsistens. Man trenger ikke tilsette vann nå på forsommeren, da den har høyt væskeinnhold.

Muffins:

250 g temperert smør

250 g smør

4 store egg

2 ts marsipan

275 g hvetemel

100 g marsipan

50 g mørk sjokolade

Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett egg, ett og ett om gangen.

Tilsett siktet mel og bakepulver.

Ha dette i godt smurte muffinsformer, og ha i en ts med rabarbrabase, en bit marsipan, og en bit mørk sjokolade.

Press det godt ned i muffinsen. Det gjør at den blir saftig helt gjennom.

Stek på 220° C i ca. 10 minutt.