Nå når rabarbraen er helt fersk og har fine, snille fibre, trenger den nesten ikke koking, men utover i sesongen trenger den litt ekstra behandling. I dag har jeg valgt å lage en rabarbrabase som egner seg godt i søte bakverk eller kaker.
Base:
200 g rabarbra i små biter
2 ss honning
2 ss akevitt
Kok sammen under lokk til en marmeladekonsistens. Man trenger ikke tilsette vann nå på forsommeren, da den har høyt væskeinnhold.
Muffins:
250 g temperert smør
250 g smør
4 store egg
2 ts marsipan
275 g hvetemel
100 g marsipan
50 g mørk sjokolade
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett egg, ett og ett om gangen.
Tilsett siktet mel og bakepulver.
Ha dette i godt smurte muffinsformer, og ha i en ts med rabarbrabase, en bit marsipan, og en bit mørk sjokolade.
Press det godt ned i muffinsen. Det gjør at den blir saftig helt gjennom.
Stek på 220° C i ca. 10 minutt.