Varmende gryte til friske dager

En heit gryterett for kalde dager.
Kjøkkenkroken

Vinteren har festet taket med til dels friske temperaturer, og hva passer vel da bedre enn dagens litt «hotte» gryterett med chili og bønner?

Jeg har valgt å bruke oksekjøtt i denne gryta, men her kan man gjerne bruke både lam og vilt om man ønsker det. Gryta blir bare bedre av å koke lenge, slik at kjøttet blir skikkelig godt kokt.

Du trenger

400 g brune bønner, bløtlagt

600 g hermetiske tomater

4–5 dl vann

2 stk. rødløk

2 stk. hvitløksfedd

½ stk. rød chili

100 g chorizopølse

400 g rått kjøtt i terninger (okse, lam, vilt)

3 ss smør

3 ss mel

2 ts paprikapulver – gjerne røkt paprika

1 dl rømme

½ ts salt

½ ts pepper

Slik gjør du det

Smelt smøret i en gryte. Tilsett kjøttet og brun det godt.

Tilsett rødløk, hvitløk, paprikapulver, chorizo, og chili, og la dette surre med kjøttet i 2–3 minutt.

Tilsett mel og rør dette inn. Tilsett så bønner, hermetisk tomat, og vann.

Juster vannmengden slik at det står over kjøttet.

La dette koke under lokk i 1,5–2 timer til kjøttet er mørt. Juster vannmengden litt underveis om det er behov for det.

Rør inn rømme og smak til med salt og pepper.

Serveres med en god potetstappe.