Smakfull eggsalat

Påske er tid for egg.

Øystein Kvåle 

Kjøkkenkroken

Statistisk sett så spiser vi ca 30 millioner egg i påsken, og det er bortimot dobbelt så mye som ellers i året. I dagens matspalte har jeg valgt å lage en sunn og smakfull variant av eggsalat, som kan egne seg like godt hjemme i solvegen eller som et godt alternativ til svidd pølse på tur.

Dette trenger du

1 norgesglass eller stort glass med lokk

4 egg som er kokte

¼ liten agurk

½ rødløk i små terninger

1 vårløk i små terninger

2 buketter brokkoli delt i små buketter

1 gulrot kokt og delt i små

terninger

4 rosenkål kokt og delt i fire

2 ss balsamicoeddik

2 ss extra virgin olivenolje

Salt og pepper

Finhakket fersk timian

Ha alle grønnsaker i et tett glass, eller norgesglass.

Tilsett olje og eddik, rør rundt og la dette marinere en times tid. Glasset kan man fint ha i sekken mens man går på tur.

Tilsett egg, og vend de sammen med grønnsakene. Server med godt brød som er stekt over bålet eller i en tørr panne.

Som variasjon kan man tilsette tørket chili eller paprika, granateple, revet ingefær eller lignende.