Matspalten:

Baconsurret asparges med basilikumssmør

Norsk asparges dukker opp i butikkene, og er nå på sitt beste.
Kjøkkenkroken

Asparges trenger liten tilberedning, men må behandles forsiktig for å bevare både smak og konsistens.

Baconsurret asparges er en gammel klassiker, men som fremdeles smaker utrolig godt, og egner seg like godt som tilbehør til kjøtt, fisk, grillretter, eller på tapasbordet.

Du trenger

12 asparges

12 skiver bacon

100 g meierismør

1 neve cashewnøtter, usaltede

1 neve basilikum, frisk og finhakket

2 ss soyasaus

1 ss smør til steking

Slik gjør du

Smelt 100 g meierismør i en kjele på svak varme og la det bli brunt. Det gir en god, nøttaktig smak. Det er viktig at det ikke blir brent!

Ta kjelen av plata, tilsett nøtter, basilikum, og soyasaus. Dette må ikke eller varmes for mye etter at ingrediensene er tilsatt, da vil det smake bittert.

Skrell asparges lett og kok den i ett minutt i lettsaltet vann. Avkjøl den så i iskaldt vann.

Lag en bunt med tre asparges, og surr en til tre baconskiver rundt, slik at bunten holder fasongen godt.

Smelt smør i en stekepanne til det begynner å skumme, og stek aspargesbuntene i 15 til 20 sekund på hver side, slik at baconet blir stekt.