Matspalten:

Potetsalat finnes i utallige varianter …

Kjøkkenkroken

… og det er bare fantasien som setter begrensning på hva som kan inngå i en slik rett.

Jeg har i dag komponert en potetsalatvariant som er litt mer spenstig og sommerlig enn mange andre. Jeg har valgt å kombinere nypoteter med nykål og rabarbra, og gitt den en eksklusiv touch med trøffelolje. Trøffelolje kan sløyfes til fordel for en smakfull olivenolje om man heller ønsker det. Denne potetsalaten passer den like godt til grillmat som til spekemat.

4 ss seterrømme

4 ss yoghurt naturell

1 fedd finhakket hvitløk

1 ss finkuttet fersk timian

En klype havsalt og noen runder med pepperkverna

1 ts trøffelolje, eller 1 ss extra virgin olivenolje

Bland sammen og la dette trekke i 20–30 minutter

¼ liten nykål eller spisskål finkuttet

6 middels store nypoteter (kokt) delt i skiver

2 stenger av rabarbra kuttet i små terninger

Bland dette inn i dressingen og la det trekke i 20–30 minutter før servering.