Matspalten:

Maisbrød med fetaost og jalapeñopepper

Denne lørdagen slår jeg til med maisbrød.
Kjøkkenkroken

Maisbrød, eller corn bread, er i utgangspunktet et søtlig brød, som like gjerne kan nytes med en kopp te. Det smaker også meget godt til krydret mat, kraftige gryter, og grillmat.

Jeg har gjortt litt mer ut av brødet, tilsatt litt hissig jalapeñopepper og marinert fetaost. Maismel får man kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker.

Du trenger

150 g fint maismel

150 g hvetemel

50 g sukker

2 stk. egg

2,5 dl kulturmelk

Jalapeñopepper etter smak og behag

Fetaost, marinert, etter smak og behag

50 g smeltet smør (hvis du ønsker kan du brune smøret på forhand, for å få enda mer smak)

Slik gjør du det

Blant de tørre ingrediensene for seg, og de våte for seg. Bland så de våte inn i de tørre, og rør godt til du har en klumpfri røre.

Hell røren i en smurt ildfast form (eller bruk bakepapir), dytt jalapeño og fetaost godt ned i røra – slik at det blir «inne i brødet».

La dette stå å trekke i 15–20 minutter før man setter det i ovnen.

Stek brødet midt i ovnen på 220° C i 20 minutt. La brødet avkjøles litt før du deler det opp.