Matspalten:

Biffsalat med grønnsaker

Fremhever naturlig smak.
Kjøkkenkroken

I dagens matspalte har jeg valgt å lage en enkel og sunn biffsalat med grønnsaker. Det unike med norske grønnsaker er sakte vekst som gir mye smak, og da bør man ikke foredle disse mer enn nødvendig, men heller fremheve de naturlig gode smakene.

Du trenger

400 g modnet ytrefilet av storfe (skjært i cm tykke strimler)

4–5 ss maisennamel

2 dl rapsolje

50 g meierismør

Råkost

4 reddiker (i tynne skiver)

1 rødløk (i tynne skiver)

2 vårløk (i tynne ringer)

2 gulrøtter (skjært i tynne skiver/bånd med ostehøvel)

2 ss fersk gressløk (finhakket)

1 ss god olivenolje

1 ss akevitt

Salt og pepper

Slik gjør du det

Krydre biffstrimlene med salt og pepper, og la dette «marinere» 6–7 minutt mens du tilbereder råkosten.

Bland kjøttet med maizenaen.

Varm opp rapsoljen til middels varme (det skal boble rundt en tresleiv hvis du stikker den i oljen).

Tilsett smøret.

Tilsett kjøttstrimlene og la de steke til de blir gylne og får en sprø hinne.

For råkosten; bland alt og la det trekke i 5–10 minutt.