Matspalten:

Fylte potetlomper

Mange har nok rester igjen fra julemiddagene.

Mos kokte poteter. 

Bland rømme og honning til dressing. 

Stek lompene i en tørr stekepanne. 

Lomper fylt med rester fra julemiddager. 

Kjøkkenkroken

I årets siste matspalte går vi inn for å bruke opp rester, og lager en potetlompe fylt med deilig julemat. Dette egner seg like godt til lunch som «tapas» og man trenger faktisk ikke så mye rester heller, men de fleste har nok både litt potet, kjøtt, og litt grønnsaker igjen.

Du trenger

Potetlomper

500 g kokte poteter

Ca. 1,5 dl hvetemel

Fyll

Ca. 500 g revet kjøtt av ribbe, pinnekjøtt, kalkun, eller noe annet du har i kjøleskapet

1 vårløk, finhakket

½ rødløk, finhakket

Båter av én mandarin, delt i grove biter

Saften av én rødkål

2 gulrøtter

Salt og pepper

Dressing

4 ss seterrømme

1 ts dill, tørket

1 ts honning

Slik gjør du det

Potetlomper

Mos de kokte potetene i en bakebolle.

Tilsett hvetemel og bland alt med hendene til du har fått en jevn deig.

Del opp deigen i ti like deler, og kjevle ut hver del så tynn som mulig. Bruk rikelig med mel.

Stek lompene på begge sider i en tørr stekepanne på medium varme. Oppbevar dem i et fuktig kjøkkenhandkle.

Fyll

Bland alt og la det trekke i 20 minutt før bruk.

Dressing

Bland sammen og la det trekke i 15–20 minutt.