Matspalten:

Krydret laks på grillen

Man kan ikke gjøre alle til «la(g)ks» …
Kjøkkenkroken

…men man kan lage noe som de fleste liker av laks. I dag har jeg latt meg inspirere av middelhavslandenes måte å tilberede mat på, og det har resultert i en saftig, smakfull lakserett i tomatsaus. Denne kan tilberedes på grill, bål, eller i stekovn.

Du trenger

Laks

600 g laksefilet

1 boks hermetisk grovhakket tomat

Salt og pepper

1/2 pk sursildkrydder

4 ss olivenolje

1 rødløk, finhakket

½ chili, finhakket (kan sløyfes)

Mango- og melonsalat

1 moden mango, i små terninger

¼ vannmelon, i små terninger

1 vårløk, finkuttet

Salt og pepper

2 ss fersk kjørvel, finhakket

Slik gjør du det

Laks

Krydre laksen med salt og pepper – legg den i en ildfast form. La hvile i 10–15 minutt.

Bland sammen grovhakket tomat, sursildkrydder, rødløk, chili, olivenolje og hell dette over laksen i forma.

Pakk forma inn i aluminiumsfolie, sett den på grillen, bålet eller stekovn, la den stå i 15–20 minutt, slik at laksen blir kokt i den krydrede tomatsausen

Mango- og melonsalat

Bland alt sammen i en bolle, la det trekke i 10–15 minutt før servering