Rødmende sommerflørt

En rask og smakfull jordbær- dessert for lyse sommerkvelder.

Denne desserten kan lages både hjemme og på campingtur. 

Øystein Kvåle 

Kjøkkenkroken

Dette er en dessert som ikke krever så mye arbeid eller ingredienser, og som lett kan lages både på campingtur eller hjemme. Dagens sommerflørt er en slags jordbærtoast laget av sukker brød, rømme og bringebærdrops. Har du ikke sukkerbrød kan man også bruke en skive av en formkake eller annet søtt bakverk.

For 4 personer

1 kurv med ferske jordbær,

skjært i skiver

Sukkerbrødbunn (kjøpt eller

bakt selv)

8 ss med rømme (IKKE lett-

rømme)

½ vaniljestang – skrap ut

frøene, det er kun disse som

skal brukes

1 ss brunt sukker

8 bringebærdropps

Ferske mynteblader finhakket.

Godt smør til steking.

Lag åtte fine kvadrater, ca. 4x4 cm og 1 cm tykke, av sukkerbrødet.

Stek sukkerbrødene i smør til de blir sprø og gylne.

Bland rømme, vaniljefrø og brunt sukker, og la dette trekke smak i minst 15–20 minutter.

Ha bringebærdrops og finkuttet mynte i en pose. Gjerne en zip-pose da denne ofte er litt tykkere enn en brødpose. Knus dropsene med en kjevle eller hammer.

Legg skiver av jordbær på de stekte kakebunnene, ha over en skje med rømme og topp det hele med de knuste bringebærdropsene.

Del sukkerbrødet i åtte kvadrater.  Foto: Øystein Kvåle

Stek sukkerbrødene i smør.  Foto: Øystein Kvåle

Bland sammen rømme, vanilje og sukker.  Foto: Øystein Kvåle

Ferske mynteblader og bringebærdrops.  Foto: Øystein Kvåle

Mynte og drops knuses i en pose.  Foto: Øystein Kvåle

Mynte og drops knuses i en pose.  Foto: Øystein Kvåle

Drops og mynte skal toppe desserten.  Foto: Øystein Kvåle

Denne desserten kan lages både hjemme og på campingtur.  Foto: Øystein Kvåle