Matspalten:

Potetkaker

Enkelt å lage.
Kjøkkenkroken

Her kan man bruke både rester fra middagen, nypoteter, eller melne mandelpoteter. Potetkakene – eller lappene – kan brukes til både frokost, lunch, middag, som kake, niste, og nattmat. Man kan ha på akkurat det man selv måtte like av pålegg; skinke, syltetøy, ost, rømme, kaviar …

Jeg har valgt å bruke seterrømme og lodderogn.

Du trenger

300 g potet, kan brukes med skall om det er nypoteter

2 ss seterrømme

2 ss potetmel

1 egg

2 eggeplommer

Salt

Papper

Smør, til steking

Lodderogn

Slik gjør du det

Kok potetene og mos dem med en potetstapper.

Visp sammen egg og eggeplommer.

Bland inn rømme, egg, og potetmel i potetmassen, og bland dette til en røre.

Smak til med salt og pepper.

Tilsett smør i en middels varm panne og la det bli nøttebrunt.

Bruk en spiseskje og legg litt av potetrøra i panna, ca. 5–8 cm i diameter.

Stek til blir gylne på begge sider.

La de avkjøles noe, legg et lag rømme i bunnen, lodderogn over, og server.