Matspalten:

Kyllinggryte som utemat

Nesten enklere enn å grille pølser.

Øystein Kvåle  

Kjøkkenkroken

Høsten er en fin tid å tilbringe ute i marka eller på fjellet, i alle fall slik som det er nå. Det er verken bålforbud (bruk selvsagt sunn fornuft) eller mygg og klegg.

Utgangspunktet for denne oppskriften var for å ha med seg som «ut på tur-mat», men det kan selvsagt lages hjemme også. Suksessen ligger i forberedelsene, som med det meste, så da er det nesten enklere å lage en slik smakfull gryte enn å grille pølser på bål.

Kutt alt kvelden i forveien, legg det i en pose eller tett boks. På den måten får det marinere og trekke smak. Ta med en god bålkjele eller panne, fløte og smør, og vips – et gourmetmåltid i marka.

Du trenger

4 kyllingbryst, delt i terninger på 1,5 * 1,5 cm

4 skiver bacon, delt i små terninger

3 ss rapsolje

2 stk. middels store pastinakker, delt i terninger på 1 * 1 cm

100 g sellerirot, delt i terninger på 1 * 1 cm

1 middels stor rødløk, delt i terninger

1 fennikel, delt i terninger på 1 * 1 cm

1 paprika, delt i terninger

8 cherrytomater, delt i 4

2 ss basilikum, finhakket

4 ss seterrømme

2–3 dl kremfløte

Salt og pepper

Slik gjør du

  • Bland kylling, bacon, og rapsolje i en pose eller tett boks.
  • Bland grønnsaker og rapsolje i en pose eller tett boks.
  • Bruk en god og varm gryte eller panne.
  • Tilsett kylling og bacon. Brun dette til det blir gyllent.
  • Tilsett grønnsakblandingen og la dette surre sammen med kyllingen i noen minutt.
  • Tilsett rømme og fløte.
  • La dette koke sammen i noen minutt.
  • Smak til med salt og pepper og server med poteter eller potetmos.