Matspalten:

Sommerbiff med fennikelsalat og grønn saus

Dette er en rett som egner seg utmerket som sommermat.
Kjøkkenkroken

Har du gjester er den fin, den er også fin som en oppgradert hverdagsrett. Om man tilbereder den på grillen og nyter på terrassen, eller om man holder seg inne hvis det regner.

Biff, grønn saus, og fennikelsalat. Om man ønsker kylling, svin, eller laks, passer tilbehøret fint uansett.

For fire personer

800 g entrecôte i fire fine skiver

  • Krydre skivene med nykvernet pepper og maldonsalt ti minutt før du skal tilberede kjøttet.
  • Stek på middels varme til kjøttsaften pipler opp. Snu over på den andre siden og stek videre til kjøttsaften pipler opp på den siden også. Legg kjøttet til side og la det hvile i tre til fire minutt før det skjæres opp.

Fennikelsalat

250 g fennikel (ca. 1 fennikel), skjært i løvtynne skiver med kniv eller rivjern

2 reddiker, i tynne skiver

1 ss sitronsaft, ferskpresset

1 ss sesamolje

Salt og pepper

  • Bland alt sammen og la det stå å marinere i 10–15 minutt før servering.

Grønn saus

200 g fetaost (eller salatost, men ikke de som ligger i olje)

125 g spinat, forvellet

100 g ruccola

1 vårløk

Ca. 20 stk. mandler

Ca. 1 dl god olivenolje

  • Kjør godt sammen i en blender.
  • Smak til med salt og pepper.