Orkanger er et handelssentrum for et stort omland. Med to kjøpesenter, flere byggvarehus og mange andre bransjer representert, er Orkanger blant fylkets største handelssentra målt i omsetning.

Ikke minst så er bilbransjen en stor, viktig og attraktiv aktør i dette handelsmarkedet. Den består i hovedsak av fem store aktører, Toyota Bilia Orkanger, Nardo Bil Orkanger, Melhus Bil Orkanger, Bertel O. Steen Orkanger og Møller Bil Orkdal. Sammen utgjør disse aktørene en «bilby», som henter kunder fra et stort omland, deriblant fra Trondheim.

Selv om disse aktørene konkurrerer knallhardt om kundene, så har de allikevel skjønt noe som må kunne kalles for ganske så unikt - nemlig at samarbeid gagner alle. Ved å flokke seg tett sammen, framstår de nærmest som et gedigent bilvarehus, hvor bilsøkende kunder får presentert ulike bilmerker og motta tilbud innenfor et steinkasts radius. Aktørene samarbeider om markedsføring, de har skjønt at sammen er de sterke, at sammen så har de en stor magnetkraft på kundene. Og ikke minst så har de skjønt at samarbeid er den beste måten å få skapt synergier og mulighet til å dra veksler på hverandre. Og disse synergiene utspiller seg ikke bare innad i bransjen, men også resten av handelsstanden nyter godt av alle handlelystne som besøker «bilbyen».

Ansv. redaktør Anders Aa. Morken Foto: Silje Asbjørnsen

En som har lang erfaring med markedsføring og partnerarbeid med næringslivet, er utviklingssjef ved Varig Orkla arena, Per Jørgensen. I forbindelse med at en samlet bilbransje inngikk en partneravtale med Varig Orkla arena, uttalte han at han var både overrasket og imponert over bransjens unike evne til samarbeid, og ikke minst imponert over hvordan de ulike aktørene har klart å utnytte verdien av samarbeid.

Og samarbeid er stikkord når bilbransjen på Orkanger nå klinker til til med et gedigent motorshow på nettopp Varig Orkla arena. 27. august inviteres publikum til arenaen for å overvære ei spektakulær oppvisning med en av verdens best akrobater på motorsykkel, André Villa. Han har i en årrekke tilhørt verdenstoppen i FMX, en sport som serverer luftige og akrobatiske svev med motorsykkel. I tillegg vil det arrangeres knøttecross, veteranbilutstilling, samt utstilling av de nyeste modellene som bransjen har å tilby. Og som avslutning blir det konsert for de voksne, med evigunge Stage Dolls på scenen.

Med dette arrangementet bidrar bilbransjen til å sette både seg selv og kommunen på kartet. Og forhåpentlig vis kan dette bli et årlig foretak som trekker tusenvis av skuelystne til arenaen. Og stikkord for å få det til, er samarbeid.