Tusen takk til våre folkevalgte. Alt er rett ved dette anlegget, sa Hans Kringstad i kommunestyret 24. oktober, som en av få tilhengere av biogassfabrikk på Vormstad som turte ta ordet.

Ja, dersom en mener det å plassere en slik fabrikk på denne plassen mot hele folkets ønsker er rett, da har jeg misforstått både hva sunn fornuft er og hva det  å være folkevalgt betyr. At alle representantene fra Ap, Småbypartiet, H, V og også SV(?) er for denne etableringen, er uforståelig for meg. Men de hadde vel fått streng beskjed.

Dette er veldig skuffende, eller kanskje feigt er et bedre ord. Nevnte Kringstad drar igjen frem trumfkortet miljø og dette er noe samfunnet trenger. Det går tydeligvis ikke inn, det er ingen som har sagt nei til biogass. Det er plasseringen, jeg gjentar plasseringen, av anlegget som er mot all sunn fornuft.

Vormstad har vært en rolig og trivelig boplass, med en jevn vekst de siste åra av boliger og noen småbedrifter. Vormstad park er under utbygging. Det er vel stor fare for stopp her. Hvem ønsker vel å bygge eller kjøpe noe her nå? Det samme med salg av eiendom.

Ser videre at kommunestyret skyver ansvaret over på statsforvalteren dersom problemer oppstår. Ja, vi får håpe at nevnte statsforvalteren har et noe annet syn på dette enn våre folkevalgte, og setter knallharde krav slik at utbygger tenker seg om, og skjønner galskapen i dette.

Videre sier Kringstad at engasjementet rundt anlegget ikke har vært forgjeves. Nei vel? Så hvis lokalbefolkningen ikke hadde engasjert seg, da stiller ikke våre besluttende organer like strenge krav til dokumentasjon og risikovurderinger? Betryggende.

Nei, denne saken «luktet» vel fra dag en. En del av våre politikeres uttalte bekymring før valget skaffet vel sikkert noen ekstra stemmer, og da var tydeligvis hensikten oppnådd. Nei, vi får bare gratulere Salvesen og Thams med en knepen seier over folket på Vormstad og omegn, godt hjulpet av sine lagkamerater i Orkland kommunestyre. Hadde vel håpet at en aktør som Salvesen og Thams tok mer hensyn til den enorme motstanden lokalt mot dette prosjektet. Men hvorfor skal de det, når de folkevalgte ikke gjør det?

På Orkanger bygger Salvesen og Thams store boligkomplekser  og pynter opp i nærmiljøet. Kulturhus vil de også gjerne bidra med. Videre er de en stor bidragsyter mot annet lokalt næringsliv. Da er det bare trist at på Vormstad er det de vil bidra med en luktfri skitfabrikk, med ufarlig eksplosiv gass. Kan vel bare håpe at utbygger tenker seg om en siste gang, og ser hva dette kan ødelegge for Vormstad.

Her hadde styre og stell en gyllen mulighet til å bevise at nå er det den vanlige manns tur. Men nei, det er vel pengemakta og nok en gang hvem som kjenner hvem som avgjør.