Musikk gjør videregående lettere. Videregående er krevende og vanskelig for mange, og nettopp derfor har vi blant annet brilliante idrettslinjer og musikklinjer. Heimdal er som et paradis for musikk. Musikere kommer fra hele landet til Trondheim på grunn av deres musikk interesse. Uten Heimdal vil nok flere slite med å komme seg gjennom vgs. Ved å stenge Heimdal ødelegger vi drømmene til de som ville gå der. Mine drømmer!

I vårt elskede land har mange bra og flott musikktilbud. Som for eksempel kulturskole og musikkfordypning, i tillegg har vi også UKM-arrangement. Dette er veldig gode fritidstilbud som er perfekte for barn og unge som har en interesse for musikk. Her får de lære alt fra noter, sang, spilling av instrumenter, men også å spille med og foran andre. Flere politikere har sagt og uttalt seg om at de ville ha søkelys på dette med musikk og kultur, men det er jo da veldig rart med dette forslaget om nedstenging av Heimdal og samtlige andre musikklinjer. Vi kan ikke la det skje!

Vi må tenke på framtiden, og de som kommer etter oss, vil de ha muligheten og i det hele tatt vite om hva musikklinja er? Hva skjer med vår kultur hvis vi fjerner en av Norges dyrebare musikklinjer? Hvis dette forslaget går igjennom, kommer vi til å se en kraftig nedgang av unge musikere i Norge.

Først var det Follo som ble nedlagt, selv om flere av byggene nylig var renoverte og perfekte for musikk. Like perfekt som naturen selv. Nå ser det ut til at det er Heimdals tur, selv om Heimdal er en av de største og beste musikklinjene vi har i Norge. Heimdal er som en magnet for musikere. De kommer langveis ifra for å oppleve og gå på den kjempefine musikk skolen som vi har her på Heimdal. Trondheim kommer til å miste livet og fargene som musikken gir. Vi har en plikt ovenfor Norge, vi må ta vare på vår kultur, musikk, ikke minst våre framtidige videregående elever.

Det er feil å stenge Heimdal musikk, dans og dramalinje, vi er sinte og forvirret. Musikken har ligget over Trondheim som et varmt og godt teppe av vakker norsk kultur. Men likevel vil de norske politikerne stenge MDD linje på Heimdal, men også andre linjer på flere forskjellige skoler som for eksempel Ole Vig, Olav Duun, Strinda og Cissi Klein. Den eneste grunnen til nedstengingen av disse linjene er penger! Det ser ut til at de er mer interessert i penger enn vår kultur og utdanning. Hvis du går MDD linja oppnår du generell studiekompetanse, med den kan du ta høyere utdannelse i nesten hva du vil. Så når de bruker argument som «Norge trenger ikke flere musikere,» begynner jeg nesten å le. Sannheten er at MDD linjene er en viktig del av norsk utdannelse, det er uklokt og urett å fjerne dem.

Musikk er nødvendig. For mange er musikk det eneste som motiverer dem til å fullføre videregående. Hvis vi fjerner Heimdal MDD vil vår dyrebare kultur og musikk svinne hen. Og grunnen for nedleggingen er penger. Folk sin utdanning burde være viktigere enn penger! Jeg er sint, vi er sinte. Men vi må ikke gi opp; vi kan ikke la dette forslaget bli vedtatt. Vi må kjempe for vår utdanning, kultur og musikk. Bli med i underskriftskampanjen og spre ordet.

Bevar musikk, dans og drama-linjene i Trøndelag!