Som vanlig når man tar turen nedover Øragata denne helga i juli, er det mye blide folk, mye spennende å se og høre på og aktiviteter å delta i. At sola skinte hele helga hjalp nok også på både oppmøte og humør.

Langs hele gata er det satt og boder og stands, hvor diverse aktører ønsker å fremme sine produkter. Når man ender opp utafor KulØr’n har man gått forbi stands med både kremer og oljer, spekepølser, saueskinn, asiamat… Og så videre. I en av bodene står Ingrid Stallvik og deler ut smaksprøver for It Works – en serie produkter som skal være bra for helsa di.

- Forskjellen med It Works og andre slike produkter er jo, som navnet sier, at det faktisk virker. Jeg var selv en jojo-slanker som prøvde mange ulike produkter, men det var først etter at jeg begynte med Keto-kaffen fra It Works at jeg faktisk begynte å merke resultater, sier Stallvik. Hun sier at det har vært mange som har tatt turen innom boden i dag, og at folk er nysgjerrige.

- Det er både damer og menn, i alle aldre. De lurer på hva dette er. Folk er opptatte av å ha en sunn livsstil i dag, sier hun.

- De mest populære produktene, og det som gjorde at It Works ble kjent var Keto-kaffen som skal øke forbrenninga mens man sitter i ro, og Body Wrap som skal gi deg glatt hud, sier Stallvik.

God stemning

Går man litt videre kommer man til Kjørsetorget og martnasteltet. Der sitter folk og slapper av i godværet og slår av en prat, kanskje med en kopp kaffe eller en matbit. Blant dem er Arnfinn Volden og Johannes Lernes.

- Vi gjør ikke noe spesielt. Jeg var egentlig bare en tur på Øra for å kjøpe kattemat, men så måtte jeg gå en tur i gata og se litt, og da endte jeg opp med å kjøpe et par bøker om krigen, sier Volden.

- Jeg er her fordi kjerringa har stand her, sier Lernes.

- Salget har egentlig bare tatt seg mer og mer opp utover dagen. Stemninga er bra her, og folk er bare blide og hyggelige. Men nå skal vi heim! sier de to.

En kjapp tur innom boden til Lund Bakeri & Conditori er også et must på en slik dag. Der er det full fart, og det er så vidt noen av dem har tid til å snakke.

- Her går det så det suser!

Finn én feil

Ved enden av gata, foran KulØr’n, står HOB Verkstedsenter utstilt med både redningsbilder og en gammel militærbil. På sistnevnte er det lagt inn en feil som gjør at bilen ikke starter, og det er opp til de oppmøtte å finne ut hvor feilen ligger.

- Det har vært veldig mange som har vært innom for å prøve seg, sier daglig leder Tor Erik Wingan.

- Så langt er det åtte stykk som har greid det. De har alle sammen mottatt et gavekort på 300,- hos oss, og alle som prøver seg får diverse rekvisitter. Også er det selvsagt en del som kommer innom for å si at «dæven, sånn der bil kjørte jeg i militæret jo!» og det syns vi er veldig artig, sier Wingan.

Og hvis noen lurte, så er feilen som er lagt inn at ledningen mellom minusen på coilen og fordeleren er tatt bort.

Artig med tivoli

Gjør vi en helomvending og setter kursen i retning Sodvintomta, vil det på lang vei høres skingrende hyl og barnelatter. Der er nemlig Thomas Tivoli, et klart favorittsted for de minste å oppholde seg under Øradagganj. Blant dem er en søskenflokk på intet mindre enn fem, hvor det spises blått sukkerspinn og kjøres karuseller til den store gullmedalje. Av disse er det kun Vilde (7), Theodor (6) og Linus (3) Sæterbø som så vidt har tid til å snakke litt.

- Vi har kjøpt oss ballong, spist mat og hoppa i hoppeslottet.

På spørsmål om hva som har vært det artigste med dagen er de veldig samstemte:

- Hoppeslottet!

Blir Øradagga neste år og!

Det er to veldig fornøyde arrangører Avisa ST snakker med etter overstått helg. Hvor mange besøkende det er snakk om er vanskelig å si noe nøyaktig om for Sissel Haugen og Ann Marit Hofset, men oppmøte later til å ha vært veldig bra.

- Formiddagen på lørdag var nok da det var mest trøkk. Ellers har vi hatt mange stands og mye som har foregått på området, så det kan sies å ha vært ei meget vellykka helg, sier de to.

Hva økonomien angår er det ikke noe de per nå har oversikt over så tidlig.

- Men det går nå rundt, og det blir Øradagga neste år også! lover de.

- Nå har vi gjort dette i to år, så vi har en mal å gå etter. Da blir det nok enda enklere å arrangere neste år. Til slutt må vi bare få takke alle som har bidratt til å få til en super martna, avslutter de.