15. januar i år ble det postlagt et tilbud til Nato om leie av deler av Orklahallen og en del kommunale uteområder. Dette skjer i forbindelse med den gigantiske militærøvelsen «Trident Juncture» i høst.

Har ikke svart på om de vil leie hallen

Norge og Midt-Norge er arena for årets gedigne NATO-øvelse, som vil involvere troppestyrker på mellom 35 000 og 50 000 soldater. Øvelsen vil bli den største på norsk jord og i Nato noensinne.

I tilbudet som omfatter Orklahallen, tilbyr Orkdal kommune utleie av bane 2 og 3, samt møterom, lokalene til ungdomsklubben og sanitærrom. Tidsrommet for leie er 10. september til 29. november, ca. 80 dager.

- Dette blir utfordrende

Pris: To millioner kroner. Beløpet tilsvarer en døgnpris på samme nivå som når kommunen leier ut hallen til Orkdalsmessa, det vil si 25 000 kroner. Beløper inkluderer renhold.

- Har dere fått svar fra Nato?

- De signaliserer at de vil bruke tida, og forholder seg til vedståelsesfrist 30. april, opplyser teknisk sjef Nils Arne Sletvold i Orkdal kommune til ST torsdag i vinterferien.

Det er ingen garanti for at Nato aksepterer hele tilbudet. Det kan også bli deler av det, eller ingenting i det hele tatt.

- Skal klare å få kabalen til å gå opp