Havnebassenget på Grønøra på Orkanger ble det høyreiste dyrets siste hvilested, men verken havnefogden, miljøvernlederen, eller politiet ville ha noe med dyret å gjøre.

Dermed måtte skogens konge avfinne seg med at de evige jaktmarker var langt unna rekkevidde, og selv etter sin død, var den et stridsemne i Orkdal kommune.

Havnefogd Tom Hamborg mente bestemt at elgen var den samme som tidligere i vinter ble identifisert et steinkast unna bebyggelsen på Grønøra. Den gang valgte miljøvernavdelinga i kommunen å la kadaveret ligge i håp om at det ville bli skylt til havs, for å forsvinne for godt.

Fordervet

I artikkelen kom det frem at havnefogden mente at det var den samme elgen som igjen var tilbake, enda mer fordervet enn ved det forrige besøket. Derfor ba han miljøetaten om hjelp til å rydde opp.

— Kommunens miljøvernavdeling har totalt ignorert sitt ansvar for å fjerne kadaveret. Nå blånekter de igjen for at dette er deres ansvar. De mener tvert imot det er en annen elg, men det er det ikke. Denne elgen er blitt ført tilbake av strømforholdene i fjorden, hevdet Tom Hamborg.

Miljøvernleder Odd Kristian Selboe, tok på sin side bestemt avstand fra at de snakket om samme elg.

— Jeg har ingen tro på at dette er den elgen som ble skylt i land i vinter. Den elgen som nå ligger i havnebassenget er sannsynligvis den som gikk gjennom isen på Svorkmo i vinter. Også den hadde skuddsår i nakkeregionen etter at noen forsøkte å begrense dyrets lidelser, fortalte Selboe.

Han la til at kommunens ansvar stanset i det øyeblikket dyret ikke lenger hadde noe verdi.

— Hvis det mot vår formodning skulle være samme elgen, noe vi er rimelig sikre på at det ikke er, ville det heller ikke da ha vært vårt ansvar, påpekte miljøvernlederen.

Havnefogden vurderte på sin side å få politiets hjelp til å slepe dyret ut av fjorden, for så å skyte det til bunns. Én ting var i hvert fall sikkert; utstoppet ble den ikke.