Lørdag 3. januar 2009:

Annette videre i Frøken Norge

Orkdalingen Annette Rian Skjølberg (da 18) gikk videre i den store missekonkurransen Frøken Norge og håpte på stemmer som kunne føre henne videre.

Annette Rian Skjølberg (18) er opptatt av mote, og jobber med klær på Voice Of Europe på Domus.  Foto: Arkivfoto: Kirsti Kringstad/Kari Indergård Sundli

Orkdal

Rundt et halvår ut i 2008 ble Annette tipset om hun kanskje egnet seg som en Frøken Norge-kandidat. Spontant opprettet hun en profil og ble en av flere tusen som konkurrerte om å bli Norges nye «miss».

— Jeg tenkte at det ville vært spennende og artig. Deretter laget jeg en profil, og så var det gjort! Annette smilte når hun tenkte på den impuslive handlingen. Det hun da ikke visste, var at hun skulle bli plukket ut som en av 200.

Mulighet til å bidra

Annette fikk mye oppmerksomhet etter at hun meldte seg på Frøken Norge.

— Det er litt rart at alle bekjente vet om det, sa attenåringen. Ettersom profilen hennes lå på internett, kunne hvem som helst følge med på utviklingen i konkurransen.

— Da jeg ble blant de 200 beste, fikk jeg gratulasjoner fra bekjente før jeg visste at jeg hadde kommet videre. Det var litt spesielt, fortalte hun.

Annette satte stor pris på folk som stemte henne videre. Målet hennes var selvfølgelig å nå langt. Vinneren av Frøken Norge ble en offentlig person med mulighet til å bidra i organisasjoner og bli eksponert for nye opplevelser.

Omtenksom kandidat

Jenta som da bodde på Evjen med familien sin, var som de fleste attenåringer. Venner og familie sto henne nærmest, og hun var bevisst på å fokusere på skolen.

— Jeg går tredjeåret studiespesialiserende på Follo. Det er mye lekser i innspurten av videregående, men jeg får tid til både trening og jobb ved siden av.

En verdig vinner av Frøken Norge må ha mange gode kvaliteter, mente hun. Omsorg for andre var en av dem. Selv ønsket jenta fra Evjen å hjelpe barn i U-land.

— Det er viktig ikke å bare tenke på seg selv, og en egoistisk Frøken Norge vil jeg ikke ha noe av. Vinneren skal representere Norge, ikke bare seg selv, avsluttet hun.