Lørdag 8. februar 2003:

Tøft å følge en på 91

Daværende næringssjef i Orkdal, Rudolf Larsen (da 54), hadde bestemt seg for å komme i form, igjen.

Ei slitsom økt er over, men Ole Langvik (91) og Rudolf Larsen (54) tar nye svømmetak i vannet på veien mot målet, Malta.  Foto: Arkivfoto: Torbjørn Wolden

Orkdal

Bildet viser at det foreløpig var tøft nok å holde følge med pensjonisten Ole Langvik.

Det skulle imidlertid sies til Larsens forsvar at Ole (som da var 91) trente i svømmehallene i Orkdal tre ganger i uka, og da vi ganget dette med et høyt antall år, var det ingen tvil om at Langvik hadde tusener av treningstimer mer enn Larsen.

Men Larsen hadde bestemt seg. Han skulle komme i form. Det bekreftet bademester Erik Ofstad.

— Larsen har tenkt å svømme langt denne vinteren. Helt til Malta. Det tror jeg også han klarer, sjøl om næringssjefen setter trening etter næring, sa Ofstad.

Men det var flere orkdalinger som hadde tenkt seg til Malta den vinteren. Det var hele 200 stykker som hadde meldt seg på da artikkelen sto på trykk. Det handlet om mosjonskampanjen til Norges Svømmeforbund, en kampanje som hadde fått navnet «Svøm deg til Malta».

Målet var å få flest mulig til å svømme 10 000 meter eller mer, så Rudolf og mange flere hadde langt igjen til Malta. Alle som klarte det var med i trekningen av en reise for to personer til nettopp Malta.

Nytt av året var barnas mosjonskampanje som het «Svøm deg til Dyreparken». Alle barn som svømte 5000 meter ble med i trekningen om en tur for to barn og to voksne til Kristiansand dyrepark. Barnekampanjen gjaldt for unger født i 1990 eller senere.

I Orkdal kunne du være med på mosjonskampanjen ved å svømme i bassenget på Orkanger eller på Fannrem. I fjor ble svømmehallene i Orkdal på andreplass på landsbasis i sin kategori når det gjaldt antall deltakere i forhold til årlig besøk. Svømmehallene i Orkdal hadde i fjor en besøksøkning på cirka 10 prosent, besøkstallet endte på 10 000.

— 200 er med på mosjonskampanjen i Orkdal så langt, men jeg håper flere tar et tak, svømmetak, avsluttet bademester Erik Ofstad.