Danseringen hadde invitert dansere fra Hølonda, Meldal, Hemne, Selbu, og Tydal til jubileumsmarkeringa i skaunhallen. Nesten 100 dansere deltok.

— Det startet med omtrent 25 dansere på Tanger i Buvika i 2003. Vi var inspirert av Hølonda seniordans, og hadde med Mary og Bjørn Søbstad-Eide som instruktører, forteller Eivind Stende.

Etter hvert ble det Buvik seniordans og Børsa seniordans, før de i 2014 slo seg sammen til Skaun seniordans.

— Selv om vi slo oss sammen til én dansering, har vi fortsatt med to dansedager i uka. På tirsdager er vi i Buvika, og på onsdager i Børsa, og nye dansere er alltid velkommen, forteller Stende.

Flere av seniorene som var med å starte seniordansen i Skaun, deltok på femtenårsmarkeringen. Bjørg og Odd Sandø, Marie Skog og Assa Hovin fra Buvik, og fra Børsa: Karen Lund og Astrid Mule.

Wenche Valstrand, ny leder og kontaktperson for Skaun seniordans sa blant annet i velkomsttalen sin at dansen har gitt dem mye glede og lek, svette og samvær, kaffe og kaker. Hun fortsatte med at dans er bevegelse av kroppen, det gir kondisjon, utholdenhet og styrke, noe som igjen gir helse koordinert med et stort, sosialt nettverk.

— Dans er godt både for kropp og sjel, og det er mange eksempler på dans. Hulemalerier viser at dans eksisterte i Egypt på faraoenes tid, fortalte Wenche.

Tyske aner

Seniordansen startet i Tyskland og kom til Norge i 1994, da Ski i Akershus startet sin egen seniordansegruppe. I dag er det omtrent 12 000 medlemmer som danser i 500 forskjellige dansegrupper rundt om i landet.

Mary og Bjørn Søbstad Eide ledet jubileet, og det ble markert med flere danseavdelinger. Selburingen hadde egen oppvisning, og det samme hadde Skaun seniordansere.

— Hølonda sto for humoristiske innslag, og det ble servert lapskaus fra Kapto i Børsa, og så var det et gedigent kakebord, avsluttet Stende.