Skaun

Ordfører Jon P. Husby inviterte for 12. gang til ordførertur. Om lag 60 personer møtte fram ved skihytta til Buvik IL på Høybakken for å ta turen inn til Djupsjøen og Pienehytta i Buvikmarka.

Ordførerne går foran og viser vei når de år etter år tar utfordringen fra Trondheimsregionens friluftsråd og inviterer sambygdinger og andre ut på tur. Gjennom at ordførerne i Trondheimsregionen sammen med friluftsrådet har gjennomført 72 ordførerturer, har de bidratt til mye helse og trivsel for regionens innbyggere og viser at det er viktig å satse på friluftsliv og tilrettelegging for økt lyst til å dra på tur.

Turen inn til Djupsjøen gikk i flotte turområder med en interessant historie om blant annet grunnlaget for og historien bak I.C. Piene-møller i Buvika. Djupsjøen var viktig da det var behov for vann til kraftproduksjon.

I.C. Piene (1832–1912) var en av Trøndelags fremste industrialister på 1800-tallet. I dag forbindes hans navn helst med det store mølleanlegget i Buvika. Piene drev også snor- og båndfabrikk, han var en av drivkreftene bak moderniseringen og flyttingen av Trondhjems mek. Værksted og han var en av de fremste investorene bak papirfabrikken på Ranheim.

I tillegg var han lokalpolitiker og stortingsmann for Høyre.

Alle som var med på turen fikk en lodd og alle fikk en gevinst fra Trondheimregionenes friluftsråd.