Sparebank 1 SMN deler ut én million kroner til lag og organisasjoner i arbeidet med å redusere bruken og spredningen av plast som er regnet som vår tids største miljøutfordring. Det er en utfordring også Sparebank 1 SMN tar på største alvor.

Alle kan bidra

- Som mange andre er vi berørte av de grusomme bildene av plastfylte strender og dyr og fugler med plast i magen. Kampen mot marin forsøpling og plastavfall generelt er et globalt problem, men som må løses lokalt, sier banksjef Aasmund Lie i Sparebank 1 SMN og oppfordrer alle; bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner til å bidra.

Plastdugnad

Gjennom Plastdugnaden 2018 ønsker banken å gjøre det enklere å ta plastvennlige valg også for lag og organisasjoner.

- Vi utfordrer hele det frivillige liv i Midt-Norge til å sette i gang prosjekter, kjøpe inn utstyr og bidra til å få gjort noe med det økende plastavfallet, sier Lie.

Banken må sin side vil trø til og yte støtte til gode tiltak. Ting det kan søkes støtte til kan være løsninger for søppelsortering, mer miljøvennlige kunstgressbaner, utstyr som erstatter engangsbestikk og andre grønne tiltak. Og helt sikkert andre ting, som banken ikke nødvendigvis har tenkt ut på forhånd.

Krav ved arrangement

Gjennom Plastdugnaden 2018 vil banken bidra til ryddeaksjoner og idékonkurranser. Banken kommer også til å utfordre samarbeidspartnerne sine til å bli mer miljøbevisste. Det gjelder festivaler, kulturinstitusjoner og idrettslag over hele regionen som de har samarbeid med, og som det blir naturlig å invitere inn i plastdugnaden for en levelig verden også for kommende generasjoner.

Søknadsfristen for å søke om tilskudd til arbeidet mot plastavfall er 10. april. Sparebank SMN sin plastaksjon fordeler rundt én million til lokalt arbeid for å løse en av de verste utfordringer verden står overfor.

Pengene som er øremerket kampen mot plastforurensinga, er for øvrig bare én av 70 millioner kroner Sparebank 1 SMN gir til allmennyttige formål i 2018.