- Hvis ikke brannårsaken er klar, er alle branner mistenkelige

I dette ubebodde huset i Agdenes har det vært et branntilløp innendørs, uten at noen har merket det.  

New Articles

Lørdag formiddag 6. juli mottok politiet melding om brann i et ubebodd hus, som ligger i Værnesveien i Agdenes. Det var ifølge politiet ikke huseieren, men personen som bruker huset som lager som varslet om hendelsen.

Ifølge lensmann Tor Kristian Haugan i Orkdal var det sot på flere av rutene i huset, noe som tyder på et betydelig branntilløp og mye varme.

- Stikkontakter og lysbrytere har smeltet, og takflater har falt ned, fortalte han.

Men huset har unngått full overtenning. Ulmebrannen har med andre ord tilsynelatende slokket av seg selv. Og foreløpig er det heller ingen som vet hvordan den har startet.

- Krimteknikere har vært på stedet. Målet deres er å finne arnestedet, altså hvor brannen har startet, samt årsak til brannen. Vi har ikke mottatt rapporten fra dem ennå, sier han nå.

Haugan forteller at politiet har vært i kontakt med huseieren i ettertid.

- Det er tatt avhør av blant annet ham, naboer og de som disponerer huset, sier han.

Etter det ST kjenner til, har huset stått tomt i lang tid. Men vinduer i begge etasjene skal ha stått oppe. Dette forklarer Haugan med utlufting etter vannskade og sopp i boligen.

- Etterforskes denne brannen som en mistenkelig brann?

- Hvis ikke brannårsaken er klar, er alle branner mistenkelige, svarer han og gjentar at rapporten fra krimteknikerne forhåpentligvis vil gi noen svar.

Brannen skal ikke skyldes elektriske feil i huset.