Nye koronarutiner fra 1. juli

Lavt smittepress fører til at Orkland kommune blant annet stenger den kommunale koronatelefonen

Illustrasjonsfoto  Foto: Alissa Eckert, MS, Dan Higgins, MAMS

New Articles

– Over ni prosent av befolkningen i Orkland er nå testet, både gamle og unge. Generelt er det lavt smittepress og alt tyder på at det er lave mørketall i Orkland. De siste fire smittetilfellene i Trøndelag dreier seg om tilreisende fra utlandet, hvorav tre personer som har vært i Sverige, skriver kommunen på sine nettsider.

På grunn av ferietid og lave smittesituasjonen, gjør kommunen nå noen endringer i rutinene knyttet til korona.

Fra 1. juli stenger koronatelefonen, spørsmål om arrangement og lignende kan sendes til kommunens e-posttjeneste, prøvetaking blir nå gjort av fastlegene, og spørsmål knyttet til korona skal tas direkte med legekontorene.

– Dersom det skulle oppstå endringer i smittesituasjonen, vil kommunen raskt starte opp nødvendige tiltak, skriver kommunen.

Samtidig oppfordrer kommunen folk til å huske smitteverntiltakene som fortsatt gjelder.

– Det er ferietid og mange har reiseplaner i sommer. Det er mange muligheter til å ha en fin og aktiv ferie innenlands i år. Husk imidlertid at det er steder i landet som har en annen smittesituasjon enn det vi har. Ikke oppsøk folkemengder, husk hygienereglene du har fulgt i hele vår, og husk avstandsregelen på en meter.


Åpner badelandet 15. juni:

Dette er reglene du må forholde deg til

15. juni har Orklandbadet fått klarsignal til å åpne dørene og slippe inn folk. Ett av smitteverntiltakene er å utvide åpningstidene med fire timer.