«All About That Jazz» var konserttittelen på årets musikkprosjekt for elevene ved musikklinja på Orkdal vidaregåande skole.

— Disse konsertene er uten tvil årets høydepunkt, signerte Jonas Olsen Withbro, elev i avgangsklassen.

Jazz for alle

Elevene ved musikklinja har øvd ekstra mye de siste seks månedene, opp mot denne jazzkonserten som har i alt seks oppføringer.

— Her er det musikk fra tidlig 1900-tall til dagens mer moderne jazz. Og det er noe for enhver smak, man trenger ikke å være jazzfan for å være publikum, sier en av lærerne ved musikklinja, Nadja Bertelli.

Med innlevelse, men likevel avslappet og naturlig, overbeviste de unge musikerne i fremførelsen av årets musikkprosjekt. Til tider føltes det som å sitte på en bedre jazzkafé med profesjonelle musikere i en av verdens metropoler.

– Flere av elevene er ukjent med noen av musikksjangrene når de begynner på musikklinja, men her blir de introdusert for de fleste. Lærerne har god utdanning og erfaring på mange felt, og elevene får god opplæring. Under slike prosjekt får elevene også innblikk i oppsetninger, og de lærer mye i en slik prosess, sier Bertelli.

Bertelli forteller at de for noen år tilbake brukte å ha konsertene i kulturhuset på Orkanger, men at de nå benytter seg av en av skolens egne saler som er tilrettelagt for slike arrangement. Publikum har litt vanskeligere for å komme på konsertene de har på Follo, og Bertelli håper at dette vil snu.

— Konsertene er åpne for alle, men ikke alle er like kjent med skolens konsertsal som med kulturhuset, så vi håper at flere vil benytte seg av tilbudet fremover.

Forestillingens absolutte høydepunkt var musikklinjas egen versjon av sangen «Java Jive» av Ben Oakland og Milton Drake. En nydelig og imponerende fremføring hvor 15 av elevene i godt samspill inntok forskjellige stemmer og smeltet det hele flott sammen.

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no