Venter i spenning på det økonomiske resultatet

Her er noen av de i alt 37 personene som på ulike måter var involvert i Hotell Heim.  Foto: John M. Myrhaug

Vi kunne ta inn totalt 470 besøkende på alle fem forestillingene. 410 billetter ble solgt.

Andreas Ven Langø
Kultur

Spelet «Hotell Heim», som ble vist fem ganger i Wesselgården fra torsdag til lørdag i forrige uke, venter spent på den økonomiske dommen.


 

- Vi er fornøyd om vi går i null. Jeg har ingen foreløpige regnskapstall, men vi har en søknad om støtte til Heim kommune. Den skal behandles i august. Utfallet av den, vil bli ganske avgjørende for det økonomiske resultatet, sier tekstforfatter, skuespiller og regissør av spelet, Andreas Ven Langø.

- Hva utgjør de største kostnadene?

- Det er innleie av lyd og lys, og i år også TV-produksjon med tanke på streaming.

Andreas Ven Langø var både skuespiller, regissør og tekstforfatter.  Foto: John M. Myrhaug

 

Mulig salg

Også det som er blitt et årlig spel i Wesselgården, måtte i år tilpasse seg koronabestemmelsene når det gjelder avstand, både med tanke på publikum og seg selv.

- Vi kunne ta inn totalt 470 besøkende på alle fem forestillingene. 410 billetter ble solgt. I tillegg solgte vi 80 billetter på den streamede versjonen, som var premieren. Der la vi billettprisen tilsvarende en voksenbillett per husstand.

- Hvordan gikk streaminga?

- Det fungerte godt, vi er veldig godt fornøyd. De var med på samtlige gjennomkjøringer fra mandag i premiereuka. De gjorde da opptak som om det var live-sending. For meg som regissør var dette også nyttig med tanke på å gjøre noen justeringer underveis, sier Langø, som hadde lagt opp til en produksjon med to stillkamera og ett på skinner.

- Vi ble etter vant til å ha TV-team rundt oss, slik at det ikke påvirket prestasjonene til de medvirkende, sier han.

- Kommer spelet til å bli solgt på en eller annen plattform?

- Det skal vi diskutere når vi har evalueringsmøte i august. Det er flere måter å gjøre det på, enten DVD eller via en nettbasert plattform. Ulempen med DVD er at denne teknologien er i ferd med å bli faset ut.

Kenneth Holm (til venstre) og Finn Spjøtvold puster lettet ut etter nok ei endt forestilling.  Foto: John M. Myrhaug

 

Lettere i år

«Hotell Heim» besto av et ensemble på 37 personer. Det inkluderer både skuespillere, band og øvrige hjelpere. Det vil si at det skal klaffe for en hel rekke personer og familier midt i ferietida.

Andreas Ven Langø sendte ut nytt og tilpasset manus rundt mars/april.

- Fordelen i år er at vi viste det samme spelet også i fjor. Det andre er at samtlige som var med i fjor, også deltok i år i de samme rollene. Det gjorde det lettere, selv om vi måtte gjøre noen tilpasninger på grunn av koronasituasjonen. Dersom vi skulle ha laget noe helt nytt, ville det trolig ikke blitt noe av det.


 

Musikk og humor

Regissøren skryter at ensemblet han greier å samle år etter år i Wesselgården.

Finn Spjøvtold (til venstre) og Andreas Ven Langø i en luftig scene fra spelet.  Foto: John M. Myrhaug

 

- Det er et veldig godt samhold, og Wesselgården er i seg selv en gave for å framføre denne type forestilling, selv om den er lite brukt. Og det er selvsagt veldig gledelig at alle ønsker å være med år etter år.

- Hva skjer neste år?

- Da tenker vi å komme sterkere tilbake med et helt nytt spel. Men hvilket univers vi skal fylle gårdstunet med vet vi ikke ennå. Det vi derimot vet, er at det også da skal knyttes til musikk og humor.