For noen uker siden fikk Rindals-kunstneren besøk av et filmteam på Dalalåven atelier, på oppdrag for Drømmestipendet. Teamet ble også med Inga på undervisning ved kulturskolen i Rindal, og intervjuet noen av kunstelevene der.

Nylig ble den ferdige filmen offentliggjort, og ble først vist for medlemmene i årets Drømmestipendjury som i forrige uke var samlet i Trysil.

Da var fagjuryene samlet for å starte det krevende arbeidet med å velge ut hvilke unge kulturutøvere som skal få de til sammen 100 drømmestipendene som skal deles ut. 100 utøvere vil få 10 000 kroner hver, og til sammen skal det deles ut én million kroner.

Mange talenter

Billedkunstner og kulturskolelærer Inga Dalsegg er med som jurymedlem for andre år på rad. Oppgaven er å bedømme de nominerte kandidatene i kategorien visuell kunst. Ifølge nettstedet Drømmestipendet.no går hun til oppgaven med stor glød – og ydmykhet.

– Jeg er så privilegert som får være med på dette. Jeg blir så imponert når jeg får se hvor mange fantastiske talent som fins rundt omkring i landet, sier hun.

Filmen om Inga er produsert av Hamstad Media for Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og du kan se den i videoen ovenfor.

Juryene i arbeid

Drømmestipendjuryen består av seks fagjuryer (dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet) og en drømjury. Fagjuryene var samlet i Trysil i forrige uke for å gjøre sine vurderinger, mens drømjuryarbeidet foregår på Hamar denne uka.

3. juni blir det offentliggjort hvem som får Drømmestipendet 2015.

Disse er nominert fra vårt distrikt:

Julie Lefstad (14), Hemne, skapende skriving

Mari Røttereng (16), Meldal, musikk

Lodi (band), Rennebu, musikk

Mali Evjen (15), Rindal, visuell kunst

Ingrid Stendahl Sæterbakk (18), Orkdal, musikk

Eirik Teigseth Morken (18), Malvik/Orkdal, musikk

Inga Dalsegg intervjues om Drømmestipendet. Foto: Hamstad Media