Hafsmo fikk kulturpris

Leidulf Hafsmo er tildelt Snillfjord kommune sin kulturpris for 2007. Det er en høyst profilert kulturpersonlighet som mottok hedersprisen på hjemmebane denne uka.
Kultur

I begrunnelsen for tildelinga står det at Hafsmo får prisen for sin innsats som lyriker, musiker og historiker. Han har blant annet skrevet boka «Hafr het en mann» som er gårds- og slektshistorie fra Hafsmo. I mange år har han vært leder av Fosen Historielag. Den første diktsamlinga si ga han ut da han bodde på Svalbard. Det resulterte også i musikkutgivelser som «Snillfjordsvalsen», «Livet e itj for amatøra» og «Kamferdrops og kjærlighet».


Det er nettopp her Leidulf Hafsmo er mest kjent for sine gode og underfundige viser som er full av humor, skjemt og underliggende alvor. Han blir hyppig spilt i flere radiokanaler, og han stikker aldri under en stol at han er hjemhørende i Snillfjord. Det er der røttene sitter. Også lokalt er han en sterk bidragsyter i det kulturelle livet.


I begrunnelsen for prisen blir det sagt at Hafsmo er en allsidig kulturformidler som ikke roper for høyt. Han er ubetinget en positiv ambassadør for Snillfjord som uten unntak har kastet glans over kystkommunen både i ord og toner.


Audhild Øye