Orkanger

I dag melder yr.no om skyet, 7 grader og laber bris i ettermiddagen og i kveld.

Tirsdag meldes det om regn, 7 grader og frisk bris natt og morgen, 8 grader på formiddagen, sol, 3 grader og svak vind på ettermiddagen, og sludd, 1 grad og lett bris på kvelden.

Onsdag meldes det om sne, 1 grad og lett bris natt og morgen, sludd, 2 grader og laber bris på formiddagen, og sne på ettermiddagen og kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 grader kaldere i dag, regn til sne og 2 til 1 grader kaldere tirsdag, og sne, 2 grader kaldere og lett til laber bris onsdag.

I Rindal meldes det om regn, 2 grader kaldere og frisk til laber bris i dag, regn til sne, 2 til 1 grader kaldere og frisk til lett bris tirsdag, og sne, 1 til 2 grader kaldere og lett til frisk bris onsdag.

I Rennebu meldes det om 4 til 5 grader kaldere og svak vind i dag, lettskyet til sne, 3 grader kaldere og frisk til lett bris tirsdag, og lettskyet til sne, 5 til 4 grader kaldere og svak vind til laber bris onsdag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere i dag, 1 grad kaldere til 1 grad varmere og stiv kuling til laber bris tirsdag, og 1 grad kaldere onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om regn og 1 grad kaldere i dag, 1 til 2 grader kaldere tirsdag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere og frisk til laber bris i dag, 1 til 2 grader kaldere og liten kuling til liten bris tirsdag, og sne og 1 grad kaldere onsdag.

Og i Børsa meldes det om laber til lett bris i dag, lettskyet til sludd, 1 grad varmere og frisk til lett bris tirsdag, og 1 grad varmere og lett til frisk bris onsdag.

Musikk

Jeg – og for den saks skyld, Vær-Sjur – «lider» av en OCD(Obsessive-compulsive disorder) som varer eksplisitt fra 1. desember til 24.desember (fra 00:00 den første, til 23:59 den tjuefjerde). Den går ut på å haen jingle på repeat døgnet rundt, og det passer meg fint. Jeg liker denjinglen, selv om det er det eneste jeg hører på i desember. Vel, på min egen PCi alle fall. Har en MP3-spiller med kun den på også, som blir brukt i desember.Skal det være så skal det være. Prøver å høre så lite annen musikk som mulig,men det blir jo litt kjedelig når jeg skal skrive Vær-Sjur, og jeg er rimeligsikker på at dere ikke ville likt å høre om «Holidays are coming» hver mandag,onsdag, fredag i desember. Så på jobb tillater jeg meg å høre på litt annenmusikk. I alle fall så lenge jeg skriver denne spalten.

Nå som vi har det unna, kan jeg gå i gang med selve greia. I dagskal det i bunn og grunn handle om reklamejingler jeg liker.

Coca-Cola-julereklame(tidløs), egentlig kjent som MelanieThorntons «Wonderful Dream (Holidaysare Coming)». Sangen er en klassiker i juletider, og viser Coca-Cola-lastebilersom reiser gjennom landet mens folk ser de og kommer i julestemning og alt blirkoselig. For min del blir det ikke jul før jeg har sett den. Melanie Thornton –til tross for at hun var amerikaner – ble for øvrig berømt i Tyskland og Europagenerelt da hun startet eurodance-gruppa LaBouche, kjent for blant annet sangen «BeMy Lover».

Stratos (tidlig 2000-tall)ble en velkjent reklame med de tre guttene som nyter en Stratos mens de serpå en toppløs dame som soler seg. De ringer henne, slik at hun må reise seg oppog blottlegge brystene for dem. Sangen er av bandet Corbin og heter «Woman NextDoor», og er skrevet av hitmaker Lars Kilevold (som for øvrig også skrevlåta «The Dreamers» som Corbin spilte inn og som ble brukt i en reklame for Bama).

Dr. Greve intimsåpe haralt du trenger. Naken dame i dusjen (du får ikke sett noe særlig, men det er enannen sak), innsåping og du hører den fantastiske jinglen. Åsa-Lill med «Perfect Girl».Også denne skrevet av Lars Kilevold.

Komplett.no utlystefor noen år siden en konkurranse hvor folk kunne lage og sende inn reklamefilmerfor dem, hvor den beste vant og ble vist i beste sendetid på TV2. De som vantvar en gjeng som så vidt jeg vet, møttes på HiNT Steinkjer og startet bedriftenKindergarden Media sammen. Sangen – Komplettvisa– er veldig fengende (som det meste Farktar i), og viser guttene som reklamerer for alt man kan kjøpe på Komplett.no.Det eksisterer to versjoner av låta. Den opprinnelige som gjorde at de vant, ogden oppussede versjonen som ble sendt på TV.

Hyundai 2011 har enfin pianosang signert Vanessa Jamesi seg. Sangen heter «Summer» og dajeg først så denne reklamen, bare måtte jeg finne sangen. Bilen(e) kunne jegikke brydd meg mindre om, men sangen var rett og slett vakker, og det varkjærlighet ved første lytt.

Cubus-vårreklame 2012 harden eneste sangen av norske Donkeyboy som kan regnes som en heltokay sang, den er til og med på grensa til bra, nemlig «City Boy». Til tross for alle ingrediensene som tilsier at det ikkeskal være en bra låt, men det er noe spesielt med den. Som for eksempel det atjeg første gang trodde de sang «Underneathmy skin there’s a negro». Det var selvfølgelig ikke det de sang, det haddevel vært for kontroversielt, men det hadde vært gøy, da.

Farris-julereklame eren juleversjon av det klassiske Farris-temaet vi alle (så å si) har hørt minstén gang opp gjennom åra. Det er koral og ganske pent, og det er vel kanskje detjeg liker med den også. Jeg liker jo den vanlige sangen også, det er jo klart,men det er noe med (det som høres ut som) små barnestemmer som korer, altså.

NSB-julereklame 2007 haren veldig fin sang som går i bakgrunnen, mens fyren sitter på toget som reisergjennom Norge og referer til forskjellige ting vi gjerne knytter til jula. Somjulenissen, «prinsen» som kommer på (prinsen fra «3 nøtter til Askepott»); dådyretog kaninen på isen (Bambi på glattisen), hunden som bjeffer på to ekorn i ettre (Pluto og Snipp og Snapp), og hu jenta som sier «Jada, pappa, jada, pappa, jada, pappa, ja …» (Donald somfuglefotograf) (fra Disneys klassiske julekavalkade); konduktøren som sklir påtigerleken (referanse til hovmesteren i «Grevinnen og hovmesteren»); «Dugrønne, glitrende tre, god dag»; reven som rasker over isen; de tre vise menn;julestjernen; engler daler ned i skjul og mye annet.

Mozell (90-tallet) erden klassiske reklamen med et par som skal gifte seg, brudgommen mister ringenog mens han leter etter den, blir det uvær. Et lyn slår ned i huset – som såsprenges, og når han endelig finner ringen, er ikke hun spesielt interessertlenger og blir med den kvinnelige brannmannen som kommer. Han sitter igjen ogbruker ringen til å jekke opp en flaske Mozell, og i bakgrunnen spilles Fountain of Waynes «I Wanna Sink to the Bottom with You».

Trafiksäkerhetsverket haddeen film jeg så på ungdomsskoletida, sannsynligvis i forbindelse medkonfirmasjonsundervisninga. Der var det noe om at vi måtte passe på når vikjørte moped og bilder av trafikkulykker og folk som hadde overlevd de versteting. Pent var det ikke, men det som sitter igjen er sangen på filmen, nemlig Dr. Alban med den veldig fengende «Tio små moppepojkar». En sang basert påDr. Albans egen «No Coke».

Spillelister

Med tanke på at brorparten av disse sangene ikke er å finne på verken Wimp eller Spotify, har jeg gått for YouTube denne gangen. Selv om det var vanskelig nok å finne det jeg jaktet på der også (Mozell, Farris og Stratos, jeg ser på dere).

YouTube