Orkanger

I dag melder yr.no om sol og flau vind hele dagen. 11 grader i ettermiddag, 9 i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet, 2 grader og svak vind natt og morgen, sol, 0 grader og flau vind på formiddagen, 8 på ettermiddagen, og lettskyet og 7 på kvelden.

Søndag meldes det om skyet og flau vind hele dagen. 0 grader natt, morgen og formiddag, 2 på ettermiddagen, og 4 på kvelden.

Mandag meldes det om svak vind hele dagen. Skyet og 2 kuldegrader natt og morgen, regn og 2 grader på formiddagen, 5 på ettermiddagen, og skyet og 4 grader på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere til 1 grad kaldere og svak vind i dag, lettskyet, 2 grader varmere til 1 grad kaldere og svak vind til vindstille lørdag, 2 grader varmere søndag, og 1 grad kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere til 1 grad kaldere og svak til flau vind i dag, lettskyet, 1 til 3 grader varmere og flau vind lørdag, 2 til 3 grader varmere søndag, og 1 grad kaldere og vindstille til svak vind mandag.

I Rennebu meldes det om 1 grad kaldere og lett bris til vindstille i dag, lettskyet og 2 grader kaldere til 1 grad varmere lørdag, 2 grader kaldere til 2 grader varmere søndag, og skyet, 3 til 2 grader kaldere og vindstille til svak vind mandag.

I Lensvik meldes det om 2 grader kaldere i dag, 1 til 2 grader varmere lørdag, 1 til 2 grader varmere søndag, og 3 til 1 grader varmere og lett bris til svak vind mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 grader varmere og flau til svak vind i dag, 1 til 2 grader varmere lørdag, 1 til 3 grader varmere søndag, og 2 til 1 grader varmere mandag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere til 1 grad kaldere og flau til svak vind i dag, 2 grader varmere til 1 grad kaldere lørdag, 3 grader varmere søndag, og 3 til 1 grader varmere mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad kaldere til 1 grad varmere i dag, 2 grader varmere lørdag, 1 til 2 grader varmere og vindstille til svak vind søndag, og 2 til 1 grader varmere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en musikkform jeg har sålite til overs for at halvparten er nok, men som med de fleste andre sjangere,har jeg også «guilty pleasures» her. I dag tar jeg for meg danseband.

Bob Stevens er etdanseband fra Skåne som ble formet i 1958. De la opp mot sluten av 70-tallet,for så å gjenoppstå med nye medlemmer i 1987. Med sangen «Inga tårar för min skull» fra albumet «2» fra 1996, ble mine ører tvilsomt åpnet, enten av Svisj Dansebandpå NRK etter sengetid, eller av min gode venn, Øyvind. Sangen kan sies å handleom ulykkelig kjærlighet, et forhold som har tatt slutt, og at man ikke børgråte over spilt melk.

Ingemars er et dansebandfra Hedmark som ble startet i 1986, i starten gikk de under navnene X-Pop ogShandys, men de endret tidlig navn til Ingemars etter vokalist og gitaristTerje Ingemar Larsson. Sangen «Vil du væraen venn» er å finne på samleplata «Gull»fra 2006, og denne sangen innbiller jeg meg jeg fikk høre om takket væreovernevnte venn. Sangen kan sies å handle om bandet som lurer på om lytterenvil være deres venn, og om vennskap generelt.

Friends var en svensk«dansbandpopgrupp» som ble dannet i 1999 i forbindelse med TV-serien «Friendspå turné» som ble sendt på svensk TV4 i løpet av andre halvår i 1999. Sangen «Är det inte så» fra albumet «Dance With Me» fra 2002, fant jeg på ensamling med danseband-musikk som jeg etter en fuktig kveld med nye mennesker,fant på PC-en min. Det er en svensk versjon av Barbi Bentons fantastiske «Ain’tThat Just the Way», og er helt okay.

Flamingokvintetten eret svensk danseband som ble startet i Partille i 1960. Sangen «Hon är sexton år i dag» fra singelenmed samme navn som ble utgitt i 1968, hørte jeg først da den ble covret av BlackIngvars, og er egentlig en amerikansk poplåt kalt «Happy Birthday Sweet Sixteen»av Neil Sedaka. Det er en bursdagssang, opprinnelig skrevet fra en eldre brorssynsvinkel, men i den svenske versjonen er det en far som synger den til sindatter. Begge versjoner handler om en pike som fyller seksten år.

Sven-Ingvars bledannet i Grums kommune i Sverige i 1966. De startet med å spille en blanding avpop og rock med sterk innflytelse fra folkeviser, og de ble også etter hverttil et danseband. Sangen jeg tar for meg i dag, er den velkjente «Fröken Fräken», som ble skrevet avThore Skogmann, som hadde spilt den inn i 1963, men ikke utgav den før i 1965på EP-en «Pop opp i topp». Når den tid kom, hadde Sven-Ingvars alt spilt inn ogutgitt den som singel i 1964. Ideen til sangen fikk Skogmann da han bladde i etukeblad og så et bilde av en rødhåret og fregnete frøken. Sangen er populær,selv i disse dager, og har i løpet av de siste 50 årene blitt spilt inn på mangeforskjellige språk og toppet flere lister.

Sten & Stanley bledannet i Karlskoga i 1962. De spilte først pop, men på 80-tallet begynte de åspille dansebandmusikk. Sangen «Jag villvara din, Margareta» fra albumet «BellaBella» fra 1976, hørte jeg første gang via den svenske TV-serien forungdom, «Eva & Adam». Jeg likte sangen så godt i de dager, at jeg sang deninn med en av mine søstre, som var familiens største fan av både sangen ogTV-serien. Sangen handler om Margareta, som tilfeldigvis bodde i Karlskoga medsin eneste sønn, Carl-Henrik, født i 1974.

Gluntan er et norskdanseband fra Trondhjem som ble startet i 1965. De har hatt mange forskjelligemedlemmer opp gjennom årene, deriblant vår egen Thomas Løseth (kjent blantannet fra Knaillertan og Tempo). Sangen «Amorspiler» fra debutalbumet «Langs hveren vei» fra 1968, var en morsom sang jeg fant en gang i tiden da jeg letteetter norsk musikk på verdensvevens mer lugubre steder. Sangen er et oversattcover av den britiske «Little Arrows» av Leapy Lees. Den handler selvfølgeligom kjærlighet og det å bli truffet av kjærlighetsguden Amors piler. Liker ogsåden buestreng-lyden de har lagt inn i sangen. Gjør den litt humoristisk også.

Vikingarna trengerstrengt tatt ingen introduksjon, men jeg tar en likevel. Svensk danseband stifteti 1958 av Claes Johansson under navnet Jicco & The Vikings, endret i 1961navn til Vikings, og i 1973 til Vikingarna. I 1979 overtok Christer Sjögrenvokalistjobben etter Stefan Borsch, og i 2004 ble de oppløst. Sangen «Leende guldbruna ögon» er å finne påalbumet «Kramgoa låtar 5» fra 1977.Sangen er egentlig en amerikansk sang ved navn «Beautiful, Beautiful Brown Eyes»skrevet av Alton Delmore og Arthur Smith. Vikingarna spilte den inn igjen i1990, da med Christer Sjögren på vokal. Også denne sangen hørte jeg første gangved å høre på Black Ingvars’ cover.

Spillelister

Wimp

Spotify