Boken er for øvrig «Stallo» av Stefan Spjut, en spenningsroman fra Nord-Sverige, som tar en klype krim, en klype skrekk, en dose action ispedd drama, og har en eim av fantasy i seg. Og som egentlig skulle være boka jeg koste meg med i påsken. Så leste jeg den ut mellom seks – syv i går kveld, og tre i natt. Ville sikkert vært ferdig i to-tiden om jeg ikke spiste middag og hadde tissepause, men c’est la vie, som de (i alle fall jeg) sier. Boka anbefales på det sterkeste, selv for de som hårdnakket påstår at de ikke leser nordiske bøker.

Orkanger

I dag melder yr.no om regn, 5 grader og laber bris i formiddag, 4 grader i ettermiddag, og skyet og svak vind i kveld.

Lørdag meldes det om skyet, 2 grader og flau vind natt, morgen og formiddag, regn og 5 på ettermiddagen, og lettskyet, 8 og lett bris på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet, 3 grader og flau vind natt og morgen, regn og lett bris på formiddagen, 4 og frisk bris på ettermiddagen, og 5 og lett bris på kvelden.

Mandag meldes det om regn, 5 grader og lett bris hele dagen, men vi får nå se hvordan det blir.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 til 2 grader varmere og lett til laber bris i dag, 2 grader varmere til 1 grad kaldere lørdag, 3 grader kaldere og lett til frisk bris søndag, og 1 grad kaldere mandag.

I Rindal meldes det om lett til laber bris i dag, sludd til lettskyet og 1 grad kaldere til 2 grader varmere lørdag, 1 til 3 grader kaldere og flau vind til liten kuling søndag, og regn til sludd og 1 til 2 grader kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om lettskyet til skyet, 3 grader varmere og flau vind til lett bris i dag, skyet til lettskyet, 3 grader kaldere til 1 grad varmere og flau vind til laber bris lørdag, 1 til 2 grader kaldere og laber bris til flau vind søndag, og sludd til regn til sne, 3 til 1 grader kaldere og svak vind til lett bris mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere og laber bris i dag, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og flau vind til laber bris lørdag, 1 til 2 grader varmere og svak vind til frisk bris søndag, og laber bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere og laber til lett bris i dag, 2 grader varmere til 1 grad kaldere og lett til laber bris lørdag, regn, 1 til 2 grader varmere og lett til frisk bris søndag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere mandag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere og laber til lett bris i dag, 2 grader varmere til 1 grad kaldere lørdag, 1 grad varmere og lett bris til lett kuling søndag, og 1 grad kaldere og laber bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 til 3 grader varmere i dag, 1 grad varmere og svak vind til lett bris lørdag, 2 til 1 grader varmere og svak vind til laber bris søndag, og 1 grad varmere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en kvinnelig vokalist som tidligerevar medlem av et ska-inspirert pop-punk-band jeg hadde sansen for mot sluttenav 90-tallet. I 2004 slapp hun debutplata «LoveAngel Music Baby» i pop-sjangeren, men som inkorporerer elementer fra blantannet dance-rock, new wave, soul, electropop, contemporary R&B, new jackswing og synthpop, og jeg fant raskt ut at jeg digget de 5 første, samt den nestsiste låta på albumet. Resten brydde jeg meg ikke så mye om, og i dag, 10 årsenere, er det fortsatt slik. Så i dag blir det nettopp de låtene. Mine damerog herrer og alt i mellom og utenfor, i dag handler Vær-Sjur om Gwen Stefani.

«What Are You WaitingFor?» er det første sporet på albumet, og den første singelen vi ble kjentmed. Sangen åpner med en emosjonell pianodel, som en hyllest til tiden hennes iNo Doubt, og tar i detalj for seg hennes manglende inspirasjon, frykten for å produserealbumet, samt reaksjonene hennes til presset fra plateselskapet. Sangen erhovedsakelig electropop og introduserer bakgrunnssangerne hennes, Harajuka Girls.Sangen ble svært populær da den kom, og er covret av blant andre FranzFerdinand og Marina and the Diamonds.

«Rich Girl (feat. Eve)»er det andre sporet, og er en remake av sangen «If I Was a Rich Man» framusikalen «Speleman på taket» («Fiddler on the Roof»). Sangen handler om da hunbare var en liten pike i Orange County som drømte om rikdom og berømmelse. Deter ikke så mye en advarende sang, som en morsom sang om det å ha mye penger.Sangen var platas andre singel.

«Hollaback Girl» erdet tredje sporet, og den tredje singelen (for ikke å snakke om den sangen jegførst og som fikk meg hekta på albumet). Sangen har en sterk innflytelse fra80-tallets popmusikk, og ble skrevet av Stefani, og The Neptunes’ PharrellWilliams og Chad Hugo, som et svar på Courtney Loves uttalelse om at Stefanibare var en cheerleader, hun ville vise henne at hun gav faen og at om hunville at Stefani skulle være en cheerleader, skulle hun søren meg være det ogta over hele verden. «Hollaback girl» er for øvrig en av heiajentene som står ibakgrunnen og roper.

«Cool» er det fjerdesporet, og handler om eks-kjæresten hennes og medlem av No Doubt, Tony Kanal.De var sammen i åtte år, før de gjorde det slutt fordi Kanal trengte frihet.Sangen handler om hvordan de begge har gått videre med livene sine, gjennom årenesopp- og nedturer, har de fortsatt beholdt vennskapet. Hun har funnet sitt livskjærlighet, Gavin Rossdale, så ting er mer komfortable og de kan tilbringe tidsammen som venner.

«Bubble Pop Electric(feat. Johnny Vulture)» er det femte sporet, og første gang jeg hørte den,følte jeg at den var spik spenna gæren, men samtidig rå. Eller for å sitereStefani fra spor nummer tre; «This shitis bananas, b-a-n-a-n-a-s». Sangen handler for øvrig om å gi seg selv tilen annen, både kroppslig og mentalt, altså seksuelt samkvem. Den er i grunnganske rett frem, så det er ikke så mye annet å si. Sangen minner om en skittenog moderne doo-wop-sang fra femtitallet, og musikalfilmen «Grease». JohnnyVulture er for øvrig aliaset til Outkasts André 3000.

«Danger Zone» er detellevte og nest siste sporet på plata, og en electro-rock-sang. Sangen handlerom en krangel hun og kjæresten, Gavin, hadde, etter at hun fant ut at han haddeen femten år gammel datter som han ikke hadde fortalt henne om. På grunn avdette, føler hun seg ensom og deprimert, som om hun ikke kan stole på Gavinsiden han har holdt dette – og kanskje andre ting – hemmelige for henne. Hun følerat hun er på et farlig sted, det være seg fysisk eller psykisk, en «danger zone».

Spillelister

Wimp

Spotify