Butikkene bugner av ferskt lam, og det innbyr til mange kreative retter. Lam er en takknemlig råvare å jobbe med, for det har så utrolig mange variasjonsmuligheter og smakskombinasjoner.

I dag har jeg hentet litt inspirasjon fra Østen, med krydder som kardemomme, kanel, og anis, kombinert med stødige, norske rotgrønnsaker.

Oppskrift for ca. 4 stk.

600 g skiver lammelår, kok skivene hele, med bein. Dette gir en ekstra god smak på krafta.

4 ss rapsolje

4 stk. sjalottløk, grovdelt

3 stk. gulrot, i terninger à 2 cm

3 vårløk, i tynne ringer

150 g sellerirot, i terninger à 1 cm

100 g tomater, grovhakket

2 stk. stjerneanis, hele

1 kanelbark

0,5 ts malt kardemomme

0, t ts malt ingefær

3 stk. hvitløkfedd, grovhakket

8–10 dl vann

Salt og pepper

  • Krydre lammeskivene med salt, pepper, kardemomme, og ingefær.

  • Brun lammeskivene på middels varme i en stekepanne med olje, eller bruk en gryte. Legg de så til side.

  • Brun hvitløk, løk, og tomat i olje, tilsett lammeskivene, og ha så i vann slik at det dekker lammekjøttet godt.

  • La trekke i 45 minutt. Tilsett gulrot, sellerirot, og vårløk. La trekke i ca. 45 minutt til, til kjøttet er mørt.

  • Ta ut kjøtt og grønnsaker, og kok inn krafta til ca. halvparten. Smak til med salt og pepper. Hvis du ønsker litt tykkere saus, kan den jevnes med litt maisennamel.

  • Vend grønnsaker og kjøtt inn i sausen, og server med ris eller poteter.